PROJEKT PROMETNOG RASTEREĆENJA

Nije da se samo planira rušiti stabla, u Puli pored novog parkirališta posađen drvored

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Stabla pored novog parkirališta, preko puta McDonaldsa (Snimila Doria Mohorović)

Stabla pored novog parkirališta, preko puta McDonaldsa (Snimila Doria Mohorović)


U tijeku je izgradnja parkirališta u Ulici Rimske centurijacije, smještenog nasuprot Pula City Malla i pored novog trgovačkog centra Eurospin. U sklopu parkirališne površine, tik do pločnika, posađen je drvored stabala koja bi tijekom ljeta mogla pružati hlad kako prolaznicima, tako i parkiranim automobilima.

Podsjetimo, pulska gradska uprava najavila je da će se promet u ljetnoj sezoni usmjeravati na rubna gradska područja u svrhu rasterećivanja centra grada i smanjenja gužvi.

U planu je, naime, predviđeno stvaranje tri punkta, to jest tri parkirališne zone na ulazu u grad. Kako je istaknuo pulski gradonačelnik Filip Zoričić, ideja je da se s tih parkirališta turisti šatlovima prevoze prema centru Pule.

Iz Grada navode da se trenutno odvijaju određeni radovi na terenu kao što su uređenje parkirališta na Mandraču i Marsovom polju, te izgradnja parkirališta u Ulici Rimske centurijacije.

Potonje parkiralište u blizini Eurospina služilo bi za prihvat vozila koja dolaze s Istarskog ipsilona, odnosno istočnog ulaza u grad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter