U KOLODVORSKOJ ULICI

BUŠE I BUČE PO CIJELE DANE, a stanare nisu obavijestili o radovima: Rekonstrukcija napuštenog prostora bivše Transadrije uznemirila stanare



Stanari nagađaju da će se u prizemlju otvoriti hostel, no investitor nam to ne želi potvrditi, već neodređeno kaže da gradi stambene jedinice. Iz Pula inženjeringa kažu da se radovi odvijaju po propisima i da je sve navedeno na ploči ispred ograđenog gradilišta

Počela je obnova godinama napuštenog velikog prostora podno stambenog bloka u Kolodvorskoj ulici na Punti, gdje se nekada nalazila špediterska tvrtka Transadria koja je već godinama u stečaju. Investitor je Pula inženjering iz Galižane. Nakon mjesec dana od početka građevinskih radova, stanari velikog stambenog bloka iznad ovog prostora negoduju zbog neizdržive buke koja remeti mir mahom starije populacije.

Kućni red i kultura

- Prije 20 dana nepodnošljiva buka istjerala nas je sve na balkone. Tresla se zgrada. Drugo jutro u osam ujutro hilterica je opet toliko drmala zgradu da ne možeš ni razgovarati telefonom. Ljudima su počeli pucati zidovi od vibracije, a nekoliko smo puta ostali bez vode. Oblaci dima su okolo zgrade, automobili su bijeli od prašine, ne možemo staviti robu sušiti. Oni rade punom parom, a da nas pritom nisu ni obavijestili. Kada netko u zgradi renovira stan, uvijek na oglasnu ploču stavi obavijest da će radovi trajati od tada do tada, da neće biti vode u određenom razdoblju te se pritom mole stanari za razumijevanje. Ovi koji buče po cijele dane nisu se udostojili ni da nas upozore na radove u podnožju zgrade. Nisu nas ni zamolili za razumijevanje kada ga ni nemaju. Što si veći, to si nekulturniji, požalila se stanarka.

Nije htjela imenom i prezimenom u novine jer, kaže, ne želi imati problema dok samo pokušava riješiti problem.

- Poremetili su nam cijevi. Dva dana nismo koristili vodu. Kako je u cijev prodrla zemlja i čađa, dali smo vodu na analizu i, bogu hvala, voda je u redu, nema bakterija. Buše i buče od 8 do 16 sati. Ipak postoji neki kućni red kojeg bi se trebalo držati, pogotovo zato što u zgradama živi starija populacija od kojih neki ni ne mogu izaći van, a ima i male djece, objašnjava revoltirana stanarka.

Stanari nagađaju da će u prizemlju otvoriti hostel, no investitor nam to ne želi potvrditi, već neodređeno kaže da gradi stambene jedinice. Iz Pula inženjeringa kažu da se radovi odvijaju po propisima i da je sve navedeno na ploči ispred ograđenog gradilišta.

Prostor za stanovanje

- To je ogroman prostor od 400 kvadrata koji je godinama zjapio prazan i u njemu su živjeli samo štakori. Bio je nadzornik, bio je statičar i sve je po zakonu. Pa i pričuvu plaćamo duplo više nego stanari. Zar je bolje da tamo budu štakori ili primjerice restoran koji bi im ispuštao neugodne mirise, ili pak uređeni prostor za stanovanje? Radovi su ogromni jer je prostor derutan i to zahtijeva vrijeme. Radimo punom parom da ranije i završimo, rekla nam je Moira Radonić iz Pula inženjeringa te na kraju ipak zaključila: "Istina, pogriješili smo što nismo stavili obavijest stanarima". (Lara BAGAR)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter