radovi teški preko 18 milijuna eura

U ponedjeljak potpisivanje ugovora za rekonstrukciju ceste oko kikiriki rotora. Evo kako će izgledati

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Pulski gradonačelnik Filip Zoričič na društvenim mrežama je najavio da se u ponedjeljak potpisuje ugovor za rekonstrukciju i proširenje dijela državnih cesta Vodnjan – Veli Vrh i Veli Vrh – Pula, drugim riječima, cesta od Shella na Tršćanskoj pa do Ine na Velom Vrhu.

"NAPOKON!

U ponedjeljak, 14. listopada, u 11,00 sati, održat će se svečano potpisivanje ugovora za rekonstrukciju dijela državnih cesta Vodnjan – Veli Vrh i Veli Vrh – Pula.
Vrijednost radova je 18,5 milijuna eura bez PDV-a, a izvođač je GP Krk.

Radi se o četverotračnoj prometnici koja se proteže od raskrižja s D400 (Tršćanska) do uklopa na radove dovršene prije nekoliko godina na D75 (Vodnjanskoj) u sjevernom dijelu Velog Vrha.

Radovi će obuhvatiti izgradnju rotora na Fažanskoj, raskrižju s Ulicom Valelunga i raskrižju s Tršćanskom.

Na Velom Vrhu, tj. raskrižju s Paduljskim putom i Creskom, D75 će se izvesti u formi podvožnjaka te će se uz postojeći most kod raskrižja s Tršćanskom dograditi i novi kojim će prolaziti dodatne dvije prometne trake.

Planirano trajanje ugovorenih radova je dvije godine.

Dionica je duga otprilike 1,4 km.

Ovim zahvatom će se povećati protočnost prometa iz smjera Vodnjana i Fažane prema Puli gdje smo zadnjih godina svjedočili prometnim gužvama pogotovo u ljetnom razdoblju.

Također, osigurat će se sigurnija prometna komunikacija unutar Velog Vrha, jer će prometnom denivelacijom raskrižja Creske ulice i Paduljskog puta (koji također uskoro obnavljamo u cijelosti) u odnosu na državnu cestu biti izbjegnuto prelaženje državne ceste, što je prvenstveno bolje za pješački promet i djecu koja idu u školu.

Naravno, osigurat ćemo i prometnu protočnost tijekom radova.

Hvala svima!", napisao je pulski gradonačelnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter