presuda

Visoki trgovački sud: Ugovor za koncert Duška Kuliša raskinut zbog propusta organizatora

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Visoki trgovački sud Republike Hrvatske donio je presudu u predmetu tužitelja Cimar production protiv tuženika Pula usluge i upravljanje prema kojoj je ugovor o održavanju koncerta "Duško Kuliš i prijatelji" prestao raskidom po sili zakona uslijed propusta organizatora da u fiksnom roku uplati predujam.

Prema presudi drugostupanjskog suda odbija se tužbeni zahtjev da ugovor između navedene dvije strane nije raskinut te se njome potvrđuje neosnovanost protutužbenog zahtjeva da se ugovor poništi. 

Predmet postupka bilo je pitanje je li raskinut ugovor o organiziranju koncerta "Duško Kuliš i prijatelji" u Domu sportova Mate Parlov u Puli. 

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske je, kao drugostupanjsko tijelo u parničnom postupku, utvrdio da je ugovor prestao raskidom po sili zakona uslijed propusta tužitelja da u fiksnom roku uplati predujam, odnosno da postupanje gradonačelnika Pule nije bilo od utjecaja na definiranje prestanka ugovornog odnosa. Svaka strana u postupku snosit će svoje troškove. 

Podsjetimo, koncert "Duško Kuliš i prijatelji", koji se trebao održati u Domu sportova Mate Parlov 25. ožujka prošle godine, dobio je epilog na sudu. Prvostupanjskom odlukom Trgovački sud u Pazinu presudio je u korist organizatora, tvrtke Cimar production iz Zagreba i proglasio važećim ugovor o najmu dvorane za održavanje spornog koncerta. Time je odbijen zahtjev društva Pula usluge i upravljanje kojim se tražilo poništenje spomenutog ugovora.

Visoki trgovački sud RH kao drugostupanjsko tijelo sada je utvrdio da je ugovor prestao raskidom po sili zakona zbog propusta organizatora koncerta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter