pseća plaža

Osim ljudi, na Hidrobazi uživaju i ljubimci. Mogu se nesmetano kupati, ali i - popiti pivo

| Autor: Glas Istre
(Snimila Angela Maksimović)

(Snimila Angela Maksimović)


Sve više gostiju, ali i domaćih turista ljetuju sa svojim kućnim ljubimcima. Stoga je vrlo važno da i ponuda odgovara takvoj potražnji. Kakva je zaista ponuda i kako ljetuju vlasnici i njihovi kućni ljubimci na jednoj od najposjećenijih pulskih plaža za pse, istražila je novinarka HRT-a Klara Horvat.

Hidrobaza je novouređena pulska plaža za pse. Kako bi se odmorili od napučenosti na, kako kažu, ovoj premaloj plaži, mnogi su se smjestili u obližnji beach bar, namijenjen upravo psima. Vlasnica Sandra često je putovala sa svojim ljubmcima, pa je prije dvije i pol godine odlučila otvoriti bar na plaži za pse.

- Uglavnom smo i naišli na te odbijenice - ne smijemo ući u kafić, niti u restoran pa sam rekla da moram nešto napraviti gdje će se psi osjećati zaista ugodno i biti dobrodošli, objasnila je Sandra Domjanić Dravec, vlasnica "Wau" beach bara.

U tom, možemo reći psećem baru, nude sladoled, razne poslastice, burgere, pa čak i pivo za pse. Ove godine uveli su i tuš pa se tako nakon kupanja u moru ljubimci mogu istuširati i dalje bezbrižno uživati u njuškanju i upoznavanju novih prijatelja.

Da su doista "zajednica" potvrdila su nam i brojna prijateljstva sklopljena upravo ovdje - i to zahvaljujući njihovim ljubimcima.

Ljetovanje, ali i putovanje s ljubimcima postalo je svakodnevica. Tako su, primjerice, u SAD-u uveli avionske letove namijenjene baš njima. Tko zna, možda uskoro i na našu obalu sleti avion prepun dlakavih njuškica.

Cijeli prilog dostupan je ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter