šef domovinskog pokreta

Ivan Penava na pulskoj tržnici: Ne sumnjam da ćemo imati dobre rezultate u budućem vremenu

| Autor: Jelena Milović
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


U posjet Istarskoj županiji i Puli u sklopu kampanje za predstojeće izbore i nacionalnog obilaska Hrvatske, danas je na pulskoj tržnici bio predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava uz članove svoje stranke.

"Dali smo potporu našoj Boženi i našem članstvu u Istri, ali ono što mi je izuzetno drago, jutros smo posjetili i naše OPG-ovce u Barbanu u Šegotićima, gdje smo posjetili jedan maslinik", rekao je uvodno Penava, koji se uz Božanu Kristić, vršiteljicu dužnosti Domovinskog pokreta iz Istre, obratio novinarima.

"Smatramo da hrvatska budućnost počiva upravo na običnim, pod navodnicima malim ljudima, na njihovom marljivom radu i znoju te da s pojedincima i od obitelji sve kreće; bez megalomanštine, krenuti ako treba i s deset kokoši, a ne uzeti odmah njih tisuću i zadužiti se. Na godinu će ih biti 15, za dvije, tri godine trideset i više. Tako se to radi i to je put koji treba pratiti. Drago mi je da taj život naši članovi žive i vjerujem da je to put koji Hrvatska treba slijediti. Naravno, treba davati našim ljudima potporu i ne pritiskati poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike, nego ih rasteretiti, ali im omogućiti da proizvode i da svoje proizvode plasiraju u Hrvatskoj, kako bi mogli živjeti od svoga rada. To je naša priča i priča koja je narodu bliska.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Ne sumnjam da ćemo, uz kvalitetno vodstvo, imati dobre rezultate u budućem vremenu; ne samo vezano za ove parlamentarne izbore, nego da ta priča s Domovinskim pokretom u Istri raste, stječe nove članove i simpatizere te sukladno tome da će rezultati biti vidljivi, nakon parlamentarnih, na idućim lokalnim izborima", smatra Penava.

Na pitanje novinara jesu li predali financijsko izvješće za ovu kampanju, odgovorio je da će ga predati tijekom dana, u zakonskom roku i otkrio kako su potrošili oko 350 tisuća eura. Otkrio je i da nisu još napravili listu za EU parlament te da o tome još vode razgovore.

"S gospodinom Kolakušićem prilikom sklapanja sporazuma o zajedničkom izlasku vezanom za parlamentarne izbore, nismo imali u fokusu EU izbore. Skloniji smo izaći samostalno u tu priču, ali pustite nas još koji dan pa ćemo vam dati tu informaciju", odgovorio je na pitanje o daljnjim planovima i eventualnim koalicijama u budućnosti. Nakon što su obišli gotovo cijelu Hrvatsku od istoka prema zapadu, najavio je odlazak prema Lici i Dalmaciji.

"Svi nositelji sa članovima i simpatizerima rade u svojim izbornim jedinicama. Kampanja je kratka i nije bilo puno vremena za nekakve velike stvari, ali svima nam je otprilike jednako", komentirao je. Na pitanje postoji li raskol u Domovinskom pokretu na način da jedna struja naginje koaliciji s HDZ-om, a druga sa SDP-om, Penava negira da raskol postoji i veli kako u Domovinskom pokretu uvijek ima različitih stavova i razmišljanja, a kad ih ne bude bilo, ni njega više neće biti u toj stranci.

(Snimila Jelena Milović)U razgovoru s građanima bila je i Božana Kristić (Snimila Jelena Milović)

"Svatko ima svoje mišljenje, ali na tijelima stranke i na nekim višim razinama apsolutno se o tome nije razgovaralo, niti će se razgovarati do te srijede. Onda ćemo vidjeti koliko smo jaki i ući u pregovore sasvim relaksirano", rekao je Penava i sve skupa o raskolu nazvao floskulama koje se plasiraju iz suprotnih tabora.

Božana Kristić, koja je na listi Domovinskog pokreta druga u 8. izbornoj jedinici, samo se kratko obratila i konstatirala kako je njen moto obitelj, vjera i istina. Predsjednik njene stranke veli da je u očekivanjima izbornih rezultata u Istri realan, a uzimajući u obzir da su tek osnovane podružnice, raduje ga što je moguće bolji rezultat.

"Kad bi ovdje uspjeli doći do mandata, to bi bilo nešto izvan očekivanja. Definitivno idemo sportski i pozitivno, ali s obzirom da su ljudi tek krenuli, radujemo se što biljem rezultatu. Politiku smatram maratonom uz puno ulaganja i treba vremena da bi rezultati došli. Markica DP-a nešto nosi, a nosi sigurno i u Istri. Naši članovi nemaju nikakav nametnuti imperativ da se mora sada doći do mandata", veli Penava koji svakako najavljuje bolje rezultate u narednom ciklusu, za četiri godine, kada im je ambicija da i iz ove izborne jedinice uđu u parlament.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter