LAUREATI

Arhitekt Josip Brezac kandidiran za nagradu Grada Pule

| Autor: Doria Mohorović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Na idućoj sjednici pulskog Gradskog vijeća, sazvanoj za četvrtak 11. travnja, bit će donesena odluka o dodjeli gradskih nagradi i priznanja istaknutim pojedincima i ustanovama. Uručenje nagrada, kao i svake godine, održat će se tijekom svečane sjednice u sklopu Dana Grada Pule, koji se obilježava 5. svibnja.

Za Nagradu Grada Pule predložen je arhitekt Josip Brezac koji je, navedeno je u obrazloženju prijedloga, "iznimno vrijednim radom izrade urbanističkih planova ostavio važan trag u urbanom razvoju Pule i dao doprinos graditeljskom nasljeđu, arhitekturi i ugledu grada Pule". Jedan od njegovih recentnijih projekata bila je rekonstrukcija zgrade pulske Opće bolnice.

Grb Grada Pule planira se dodijeliti Rozaliji Javoran, autorici istraživačkog diplomskog rada "Istraživanje kvalitete usluga skrbi za djecu s teškoćama u razvoju na području Istarske županije". Ona je, kako je među ostalim navedeno u obrazloženju, doprinijela poboljšanju socijalne skrbi djece s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima na području Istarske županije i Grada Pule, unaprijedivši time živote mnogih korisnika sustava skrbi.

Za Povelju Grada Pule nominirana je Škola za odgoj i obrazovanje, i to za "iznimno kvalitetan, visoko profesionalni rad od osnivanja 1958. godine i doprinos razvoju kompetencija učenika s intelektualnim teškoćama u razvoju, kroz odgojno obrazovne programe i radno osposobljavanje u cilju njihove uspješne inkluzije u društvo".

Medulinski atletičar, trener i instruktor skijanja Radovan Kirin, predložen je za Povelju "Počasni građanin Grada Pule" 2024. godine, i to za iznimni trenerski rad i osnivanje prvog atletskog kluba u Puli 1961. godine.

Iz Kluba su, kako se navodi, potekli brojni državni rekorderi i osvajači medalja na domaćoj i međunarodnoj sceni. Još jedan razlog za njegovu kandidaturu je pet desetljeća dug rad u svojstvu instruktora skijanja, čime je dao značajan doprinos napretku i razvoju sporta i ugleda Pule. Kirin je ujedno i počasni građanin talijanskog grada Brunica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter