sportsko-edukativni projekt

Pula domaćin prvog ovogodišnjeg treninga Aktivne Hrvatske. I vi možete sudjelovati

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


U sklopu sportsko-edukativnog projekta "Aktivna Hrvatska" na pulskoj će se Portarati 6. travnja održati besplatan trening za svu zainteresiranu javnost, a Pula će time biti domaćin prvom ovogodišnjem treningu ovog projekta. Za sudjelovanje je potrebna prethodna najava putem poveznice.

Trening, koji je prilagođen svim generacijama, će voditi Puležanka Tina Živković i Dubrovkinja Lukrecija Dragić te treneri Fran Vukomanović i Filip Beljan, a program će voditi ambasdorica projekta Renata Sopek. 

"Veseli nas ponovni dolazak u Pulu. Trening je namijenjen svim generacijama. Aktivirat
ćemo cijelo tijelo i pokazati kako vježbati tijekom godine što je iznimno važno za jačanje, ne samo tijela, već i cijelog organizma te imuniteta. Pozivamo sve koji mogu da nam se pridruže te da zajednički pokažemo kako živjeti zdravo i aktivno", pozvali su iz Aktivne Hrvatske.

"Tjelesna aktivnost neizmjerno je važna za očuvanje mentalnog i tjelesnog zdravlja. Čak 13 posto veća je mogućnost za normalan akademski uspjeh kod djece koja imaju normalnu tjelesnu masu. Jedan od ključnih čimbenika za održavanje normalne tjelesne mase je tjelesna aktivnost.

Na upisu u osnovnu školu čak 86 posto djece doseže preporuke od 60 minuta tjelesne aktivnosti dnevno u igri. Na izlazu iz osnovne škole padamo na samo 16 do 17 posto", poručuju iz Svjetske zdravstvene asocijacije i Europske komisije za promicanje tjelesne aktivnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter