Nova predstava posvećena abecedi

FOTO / Veselo i jednostavno učili slova

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Teatar Naranča)

(Foto: Teatar Naranča)


Da i manje forme mogu biti zanimljive, djeci poučne, a istovremeno i zabavne, pokazala je i najnovija predstava iz bogatog repertoara Teatra Naranča ''Priča o slovima'', autorsko djelo mlade Vlatke Rubil, studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, koja je već neko vrijeme dio ekipe Naranče.

Zajedno s isto tako mladom kolegicom Mathilde Vukosavljević u polusatnoj predstavi, uz taman pogođenu glazbu Branka Radića – razigranu, lako pamtljivu, veselu, uči najmlađe abecedu uz niz simpatičnih i duhovitih dosjetki o svakom pojedinom slovu, što se djeci silno dopalo, i često su aplaudirali i smijali se tijekom izvedbe gdje didaktička poruka nije bila forsirana, već sastavni dio teksta, vrlo pitkog za djecu.

(Foto: Teatar Naranča)(Foto: Teatar Naranča)

Sve počinje kada djevojčice Nina zaželi rođenansku želju - naučiti sva slova abecede i želja joj se ostvaruje uz pomoć gospođe Abecede iz svijeta slova.

Svako slovo svoju priču ima, što je vrlo zorno prikazano, i gdje je još jednom dokazano da nije potrebna bogata scenografija da predstava bude djeci zanimljiva. Važno je da ih zaintrigira, da usredotoče pažnju, što je ovdje uspjelo na napretenciozan način. Scenografija je funkcionalna i minimalistička, a realizirali su je Rubil i Irin Šime Rabar.

(Foto: Teatar Naranča)(Foto: Teatar Naranča)

Vlatka je pokazala da poznaje dječji um i način razmišljanja, a predznanje o tome ima i zahvaljujući studiju i fakultetu.

Pohvalno je da su na projektu sudjelovali studentica, profesor (Branko Radić) te profesionalni glumci u raznim ulogama. Dizajn plakata potpisuje Alessia Kolarić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter