Osnovna škola Vidikovac

Gradska smotra Lidrano: Odabrani najbolji književnici, novinar i dramci

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Osnovna škola Vidikovac bila je domaćin gradske smotre LiDraNo koja je održana u prostorima Dječjeg kreativnog centra. Izabrani su najbolji učenici Puljštine što se tiče novinarskih i literarnih radova te gdje su odabrani najbolji scenski pojedinačni i skupni nastupi.

U ime Grada Pule smotru Lidrano 2024. otvorila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

- LiDraNo je poseban doživljaj, jedinstvo svih koji njeguju lijepu hrvatsku riječ. On je dokaz da naši učenici vole svoj hrvatski jezik pišući literarne i novinske radove, stvarajući školske listove, recitirajući stihove ili glumeći dramske tekstove uz veliku podršku svojih učitelja.

U vrijeme kada mnogobrojne društvene mreže nastoje uobličiti svijet u kojem bi virtualna stvarnost bila realnost, jedna riječ, a poglavito govor te javni nastup imaju neprocjenjivu vrijednost.

Želim da Lidrano živi još mnogo godina te da bude mjesto gdje se svi rado vraćaju, mjesto učenja, širenja znanja, stjecanja novih iskustava i stvaranja novih prijateljstva, izjavila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Ravnateljica OŠ Vidikovac Ana Bačić pozdravila je sve okupljene učenike i mentore te istaknula kako se na LiDraNu slavi ljepota i bogatstvo hrvatskoga jezika, pritom pohvalivši sve učenike koji su zajedno s mentorima uložili veliki trud u pripremu točaka.

Na svečanosti otvaranja sudjelovao je i zbor Osnovne škole Vidikovac pod vodstvom dirigenta Zorana Gardaševića.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

O najboljim literarnim radovima odlučivalo je povjerenstvo u sastavu Natalija Grgorinić, književnica, Kristina Lenić, profesorica hrvatskog jezika u pulskoj Tehničkoj školi te Valentina Javoran, profesorica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Vidikovac. Pristiglo je 17 radova učenika iz osnovnih te 11 radova učenika iz srednjih škola.

O najboljim novinarskim radovima odlučivalo je povjerenstvo u sastavu Martina Pereša, novinarka Istre 24, Sanja Pereša-Macuka, učiteljica povijesti u Osnovnoj školi Vidikovac, voditeljica novinarske grupe i niže potpisana novinarka.

Na natječaj je pristigao samo jedan rad, te uzevši u obzir njegovu kvalitetu, prosljeđuje se na županijsku razinu.

O najboljim pojedinačnim i skupnim scenskim nastupima za osnovne škole odlučivalo je povjerenstvo u sastavu glumac Matija Ljuba, Majkl Mikolić, glumac iz Teatra Naranča i Branka Mamula, knjižničarka iz Osnovne škole Vidikovac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter