IZVJEŠĆE

Program građenja komunalne infrastrukture u Puli: EVO NA ŠTO SE LANI UTROŠILO NAJVIŠE NOVCA

Najznačajniji projekt vrijedio je 4,9 milijuna kuna, a odnosio se na rekonstrukciju cesta Rotor Valturska - Ulica Jurja Žakna i izgradnja kružnog raskrižja s javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom * Izgradnja kružnog toka Voltićeva – Rizzijeva uključivala je rekonstrukciju raskrižja s izgradnjom kružnog raskrižja i autobusnih ugibališta, javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Pula (Snimio Neven Lazarević)

Pula (Snimio Neven Lazarević)


Objavljeno je izvješće o izvršenju programa građenja komunalne infrastrukture za 2020. godinu za Grad Pulu iz kojeg je vidljivo da se lani utrošilo 17,9 milijuna kuna za nerazvrstane ceste, javne površine, javna parkirališta, javnu rasvjetu i groblja.

Najviše se utrošilo za izgradnju nerazvrstanih cesta i to 13,9 milijuna kuna. Najznačajniji projekt vrijedio je 4,9 milijuna kuna, a odnosio se na rekonstrukciju cesta Rotor Valturska - Ulica Jurja Žakna i izgradnja kružnog raskrižja s javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom.

Rekonstrukcija dijela Premanturske

Drugi financijski "težak" 3,6 milijuna kuna bio je projekt izgradnje kružnog toka Voltićeva – Rizzijeva što je uključivalo rekonstrukciju raskrižja s izgradnjom kružnog raskrižja i autobusnih ugibališta, javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom. Treći projekt, vrijedan 2,3 milijuna kuna, bila je rekonstrukcija dijela Premanturske ceste s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje.

Više od milijun kuna, točnije 1,2 milijuna kuna, koštala je izgradnja prometnice s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom u Ulici Bože Gumbca (proboj Valturska). Na kupnju zemljišta za izgradnju nerazvrstanih cesta utrošilo se 874 tisuće kuna. Priprema rekonstrukcije s dogradnjom dodatna dva kolna traka te izgradnjom nogostupa, biciklističke staze, javne rasvjete i oborinske odvodnje u Cesti prekomorskih brigada stajala je 310 tisuća kuna. Priprema rekonstrukcije Šišanske ceste s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje stajala je 196 tisuća kuna. Priprema rekonstrukcije raskrižja na Fažanskoj cesti s lokalnom cestom uključujući izgradnju kružnog raskrižja s nogostupima, javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom stajala je 112 tisuća kuna.

Pripreme za rekonstrukciju

Priprema rekonstrukcije dionice duge 1,4 kilometar u Paduljskom putu s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje koštala je 99 tisuća kuna. Spomenimo još pripremu rekonstrukcija Ulica Monte Lesso s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, priprema rekonstrukcije Marulićeva ulica s izgradnjom novog sustava oborinske odvodnje u vrijednosti od 32 tisuće kuna, priprema rekonstrukcije Ulica Fižela s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje.

Priprema rekonstrukcije s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje u Šandaljskoj ulici stajala je 16 tisuća kuna, priprema rekonstrukcije s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje u Ulici sv. Felicite 13 tisuća kuna, isto toliko i za pripremu rekonstrukcije Ulica Monte Magno s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje. Najmanje, četiri tisuće kuna, je utrošeno za pripremu rekonstrukcije Valdebečkog puta s izgradnjom nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje.

Podzemni zeleni otoci

Za izgradnju javnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila utrošeno je 473 tisuće kuna, i to sve za pripremne radnje: Danteov trg (242 tisuće kuna), Giardini (126 tisuće kuna) i Kandlerova ulica (103 tisuće kuna). Za javna parkirališta utrošeno je milijun kuna, i to za izgradnju parkirališta u Mardeganijevoj odnosno Palisinoj ulici. Za javnu rasvjetu utrošeno je pola milijun kuna, i to za Carrarinu ulicu. Što se tiče groblja utrošeno je dva milijuna kuna: za proširenje groblja u Štinjanu 1,5 milijuna kuna, a za Gradsko groblje u Puli pola milijuna kuna.

Povrh toga za unaprjeđenje sustava gospodarenja komunalnim otpadom potrošeno je 2,7 milijuna kuna, pri čemu najveći dio za podzemne i nadzemne zelene otoke, zatim sanaciju zatvorenog odlagališta Kaštijun (187 tisuća kuna), te posude za selektivno prikupljanje otpada (149 tisuća kuna).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter