UZ PROSVJED GRAĐEVINARA

ZABRANA RADA NEDJELJOM NA MALA VRATA? Čini se da Grad Pula ne želi zabraniti građevinske radove samo u sezoni, nego tijekom cijele godine na određene dane

| Autor: Glas Istre
Radovi na Katarini - Minumentima, ilustracija (snimio D. ŠTIFANIĆ)

Radovi na Katarini - Minumentima, ilustracija (snimio D. ŠTIFANIĆ)


Zabranjuje li Grad Pula građevinske radove ne samo u turističkoj sezoni, nego i tijekom cijele godine nedjeljom, blagdanima i praznicima?

Tako se naime može zaključiti iz predložene Odluke o privremenoj zabrani radova, zbog koje su danas na Forumu prosvjedovali građevinski poduzetnici i radnici, njih 20-ak koji tvrde da će zbog te odluke doći u teške financijske probleme.

Tim povodom iščitavali smo materijal vezan za odluku, koja je u fazi javne rasprave što traje do 29. studenog, i u njemu piše sljedeće:

"Nacrtom odluke predlaže se vremensko razdoblje u kojem se zabranjuje izvođenje predmetnih radova u 2022. godini i to u razdoblju od 20. lipnja do 15. rujna, sve dane, u vremenu od 00,00 do 24,00 sata te nedjeljom, blagdanima i praznicima, u vremenu od 00,00 do 24,00 sata."

S obzirom da je izrijekom navedeno da zabrana tijekom turističke sezone vrijedi "sve dane", očito je da se zabrana nedjeljom, blagdanima i praznicima odnosi na cijelu godinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter