Potraga za nestalim ribarima

Pulska lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc: "Procjena je da bi brodica trebala završiti na talijanskoj strani"

| Autor: Marcello Rosanda
Foto Goran Šebelić (Cropix)

Foto Goran Šebelić (Cropix)


Povodom nestanka dvojice ribara u utorak poslijepodne u istarskom akvatoriju, danas u podne je održana konferencija za medije na kojoj su izneseni najnoviji detalji potrage koja je još u tijeku.

- Znate i sami da je jučer bilo izuzetno loše vrijeme. Mi smo isplovili s jednom brodicom, a isplovilo je i policijsko plovilo, te kasnije još jedno. Međutim, u 20.30 se više nije moglo ići dalje s traganjem. Jutros rano angažirali smo obalnu stražu, a uključen je i brod Lučke kapetanije Rijeka koji ima isto svoj zadatak u pretraživanju. Također, u svojem dijelu nadležnosti se uključila i talijanska strana. Za sada nemamo novih informacija. Jutros je poletio i helikopter koji je pretražio cijelo područje, ali ni on nije zasad uočio ništa. Nestala brodica je relativno mala, ona ima oko sedam metara, pa nam je i zbog toga traganje otežano, rekla je kapetanica Dolores Brenko Škerjanc iz pulske Lučke kapetanije Pula

- Akcija traganja traje do sumraka, nakon toga ćemo znati što dalje. Nadam se da ćemo naći ribare danas. Ipak, treba reći da je puhala tramontana, a ne bura, te kako struje okreću, procjena je da bi brodica trebala završiti na talijanskoj strani. U slučaju da ju danas ne nađemo, ili mi ili Talijani, sutra krećemo u novu potragu, zaključila je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter