DRUGI DAN POTRAGE

Iz Ministarstva se oglasili o akciji traganja i spašavanja dvojice umaških ribara

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Nikša Stipaničev / Cropix)

Ilustracija (Snimio Nikša Stipaničev / Cropix)


U utorak poslijepodne u istarskom akvatoriju nestala su dvojica ribara iz Umaga, a unatoč lošem vremenu, u potragu za nestalom 7-metarskom ribarskom brodicom i posadom krenuli su brodovi Lučke kapetanije Pula, Lučke kapetanije Rijeka, policija s plovilima, kao i talijanske službe za traganje na moru. Danas, drugi dan potrage, područje je pretraživano i helikopterom, a oglasilo se i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture:

- Dosadašnje traganje, kojim koordinira Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka), sa uključenim pomorskim i zračnim jedinicama nažalost nije rezultiralo pronalaskom nestalih, kao niti traganje koje se provodi u području talijanskog nadzora sigurnosti plovidbe i kojim koordinira MRCC Roma, navode iz Ministarstva.

Kako je Glas Istre već pisao, umaški ribari zadnji put su viđeni u utorak oko 10.30 sati. U to vrijeme puhala je jaka tramontana, a kako je rekao savudrijski ribar Danilo Latin, "ribari koji su ih jučer uočili zadnji put rekli su da je ribarica visjela u jednu stranu".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter