održala i predavanje

FOTO / Veleposlanica SAD-a Nathalie Rayes posjetila Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

| Autor: Glas Istre
(Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli)

(Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli)


Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Nathalie Rayes, 22.
listopada 2024. godine posjetila je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Svečani prijem održan je u Vijećnici Filozofskog fakulteta na novom kampusu Sveučilišta, a sa strane Sveučilišta prisutni su bili rektor prof. dr. sc. Marinko Škare; izv. prof. dr. sc. Marko Ljubešić, izv. prof. dr. sc. Ante Matan i prof. dr. sc. Renata Šamo s Filozofskog fakulteta te dr. sc. Dina Cvek Zubaj iz Ureda za odnose s javnošću.

Uz veleposlanicu su prisutne bile Duška Lastrić – Đurić iz protokola, treća tajnica Sonia Hetfield i Nikolina Paić, stručnjakinja za javni angažman. Rektor Sveučilišta imao je priliku s veleposlanicom Rayes razgovarati o pulskom sveučilištu, o dolaznim i odlaznim studentima, o novi studijima, interesima studenata i novom kampusu.

(Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli)(Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli)

Veleposlanica je upoznala sve prisutne, a susret je obilježen zajedničkim fotografijama.
Nakon susreta s rektorom i njegovim timom, veleposlanica je održala kratko predavanje o
svojoj karijeri, zadacima i ciljevima kao veleposlanice u RH te je odgovarala na mnogobrojna pitanja studenata.

Dvorana je bila puna studenata s anglistike, koji su pokazali veliki interes za razgovorom, postavljali zanimljiva, čak i složena pitanja, zbog čega je veleposlanica bila više
nego zadovoljna. Na kraju predavanja, rektor i veleposlanica fotografirali su se uz svoje timove i sve prisutne studente.

Za Sveučilište u Puli ovo je bila iznimna čast. Otvorenost, internacionalizacija i digitalizacija pokretači su Sveučilišta u Puli, a ovakvi susreti omogućuju da se Sveučilište još više širi, da se otvaraju nova partnerstva i nove prilike, kako za studente, tako i za Sveučilište u cijelosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter