"najbolji advent ikad"

Pula će imati Advent iz bajke. Otkrivena nova lokacija klizališta, a i tko će nas sve zabavljati na Forumu i Portarati

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Danas je najavljena ovogodišnja manifestacija "Advent u Puli", koja će se odr žati od 1. prosinca do 6. siječnja, a najveća je novost da će klizalište biti postavljeno u Areni.

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

- To će biti centralni dio, ali osim klizališta svi će moći šetati kroz cijelu Arenu i uživati u svjetlosnim instalacijama, koje je "custom made" napravila tvrtka Inspiro Lab, najavila je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulske turističke zajednice, uz koju su o programu na konferenciji za novinare pričali direktorica Javne ustanove Pula Film Festival Tanja Miličić i pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji je kazao je ovo "najbolji Advent ikad".

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

- Drago mi je da je posvećen svim generacijama, ponajviše djeci. Arena će zablistati u novom sjaju, u novom razdoblju, u vremenu kada inače nije tome tako. Drago mi je da smo se skupa složili da je trebalo napraviti korak naprijed u tom djelu. Sigurno će biti ispunjena i ne samo našim sugrađankama i sugrađanima, nego i gostima, i sigurno ne samo iz Istre, nego i iz okolice, iz regije ili obližnjih susjednih zemlja. Tako da je to dodatna turistička vrijednost našem gradu, zato zahvaljujem svima na suradnji, rekao je Zoričić dodajući da će Pula ove godine imati "europski Advent".

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

Kako je objasnila Miličić, ova popularna zimska manifestacija održat će na već tradicionalnim lokacijama s koncertima na Portarati, programom za djecu u Parku grada Graza i kućicama na Giardinima, a klizalište i program u Areni otvorit će se 6. prosinca.

Najavila je i da će za novogodišnji doček na Forumu nastupiti Petar Grašo, na Portarati grupa Elemental, a doček u podne izvest će Ivanka Mazurkijević i Mrle.

Tijekom Adventa, najavljeni su i koncerti Rambo Amadeusa, Livija Morosina, Nike Turković, Pavela, Klape Cambi s triom, Denis & Denis, Queen Sensation, Freaktion, Pocket Palma, Kawasaki 3P, Urban, Konstrakta i Zemlja gruva, a čitav program otvara Dino Jelusick.

Najavljeno je i da 13. prosinca sugrađane i goste očekuje tradicionalni Božićni koncert u Istarskom narodnom kazalištu, a 6. prosinca Advent u Katedrali. U sklopu humanitarnog koncerta u INK čiji je začetnik Daniel Sponza, ove godine nastupaju Marko Škugor i gošća Antonela Doko.

Licitacija adventskih kućica održat će se 5. studenog, a objava javnog poziva očekuje se sutra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter