Započele prijave

Volonterski centar Istra raspisuje natječaj za najbolje volontere. Nagrada će nositi ime po prerano preminuloj Danijeli Ustić

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Volonterski centar Istra po prvi put, povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera/ki, uz financijsku podršku Istarske županije i Grada Pule-Pola, raspisuje natječaj za dodjelu Volonterske nagrade "Danijela Ustić" kojom će se nagraditi najbolji volonteri/ke i najbolje volonterske prakse u Istri.

Ova nagrada prepoznaje izniman doprinos volonterki i volontera u razvoju zajednice, poticanju solidarnosti te jačanju društvenih veza kroz umrežavanje i zajednički rad na općem dobru.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije:

1)  Volonter/ka godine – priznanje pojedincima/kama za izniman nesebičan angažman i inicijativu.

2) Organizator volontiranja godine – nagrada za organizacije koje provode kvalitetne volonterske programe u korist zajednice.

3) Školski volonterski program godine – priznanje za odgojno-obrazovne ustanove koje uspješno uključuju učenike/ce, roditelje i volontere/ke iz zajednice u volonterske aktivnosti unutar i izvan škole.

Za nagradu u kategoriji „Volonter/ka godine“ osobe mogu nominirati neprofitne organizacije koje djeluju na području Istarske županije i koje su tijekom 2024. godine surađivale s volonterima/kama, u skladu sa Zakonom o volonterstvu Republike Hrvatske.

Za nagradu „Organizator volontiranja godine“ organizaciju mogu nominirati volonteri/ke, druge organizacije ili jedinice lokalne/regionalne samouprave, a organizacija se može nominirati i sama.

Za nagradu „Školski volonterski program godine“ nominacije mogu podnijeti učenici/ce-volonteri/ke, druge ustanove, organizacije ili jedinice lokalne/regionalne samouprave, a ustanova se može nominirati i sama.

Natječajna dokumentacija (Upute za prijavitelje i nominacijski obrasci) dostupna je na mrežnoj stranici Volonterskog centra Istra

Prijave se predaju putem e-mail adrese: [email protected], najkasnije do 13. studenog do 16 sati.

Detaljne informacije o kriterijima i postupku prijave dostupne su u natječajnoj dokumentaciji. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na broj telefona 097/671 32 14 ili putem e-maila: [email protected].

Svečana dodjela Volonterske nagrade "Danijela Ustić" održat će se početkom prosinca 2024. godine, uoči Međunarodnog dana volontera, a svi nominirani bit će pravovremeno obaviješteni o mjestu i datumu dodjele.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter