nakon uhićenja

Bivši predsjednik Uprave Uljanika i suvlasnik Uljanik Plovidbe ANTUN BRAJKOVIĆ i direktor Uljanik Plovidbe DRAGUTIN PAVLETIĆ NA ISPITIVANJU U PNUSKOK-u u Pazinu, ROSSANDA PREBAČEN U RIJEKU

| Autor: Marica KOŠTA
Arhiva

Arhiva


Bivši predsjednik Uprave Uljanika i suvlasnik Plovidbe Antun Brajković i direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić, nakon uhićenja u Puli, kako doznajemo, u kasnim poslijepodnevnim satima prevezeni su na ispitivanje u Policijski nacionalni USKOK u Pazinu, dok je bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda prebačen u PNUSKOK u Rijeci.  

Inače, Pavletića će zastupati najpoznatija pulska odvjetnica Marija Budimir, poznata po obranama optuženika za najteža kaznena djela, dok je uhićeni bivši predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda za svoju je odbranu angažirao jednog od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika Antu Nobila. Njih su dvojica prije nekoliko sati uhićeni zajedno s 10 osoba u akciji riječkog PNUSKOK-a i Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci koje inače i vodi ovu istragu. 

Službenici PNUSKOK-a u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci rano jutros su u sklopu opsežnog kriminalističkog istraživanja poslovanja Uljanik grupe i s njim povezanim poslovnim subjektima u Puli uhitili 12 osoba: Antuna Brajkovića - bivšeg menadžera Uljanika i suvlasnika Uljanik Plovidbe, Giannija Rossandu, bivšeg predsjednika uprave Uljanika, Dragutina Pavletića, direktora Uljanik Plovidbe i njegovog zamjenika Darka Šorca, dvojicu bivših direktora Uljanik Brodogradilišta Silvana Kranjca i Eduarda Milovana, Elvisa Pahljinu direktora Uljanik Pomorstva za usluge u morskom prijevozu, aktualnog i dva bivša direktora 3. maja Maksimilijana Percana te Domagoja Klarića i Zdravka Pliška, te bivše članove Uprave Uljanika Marinka Brgića i Veljka Grpca.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je izjavio da se, prema informacijama koje je dobio od vrha Ravnateljstva policije, osobe uhićene za nezakonitosti u Uljaniku sumnjiči da su brodogradilište i državni proračun oštetili za više od milijarde kuna.

- Prema informacijama koje sam dobio od glavnog ravnatelja policije, policijski službenici PNUSKOK-a Rijeka provode višemjesečno složeno kriminalističko istraživanje oko mogućih nezakonitosti u grupi Uljanik.

Dvanaest uhićenih osoba sumnjiči se da su počinili više kaznenih djela na štetu brodogradilišta i državnog proračuna. Ministar Božinović kazao je da se ovo višemjesečno, složeno kriminalističko istraživanje nastavlja.

Budući da je riječ o uskočkom predmetu svi uhićenici trebali bi biti prevezeni u Rijeku.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić potvrdila nam je da je kriminalističko istraživanje vezano uz restrukturiranje Uljanika, odnosno poduzeća povezana s njim, dakle i 3. maja. Zbog opsežnosti istraživanja u akciji sudjeluje više od stotinu policajaca ustrojen je stožer koji koordinira sve aktivnosti, a u MUP-u kažu da očekuju "da će radnje trajati tijekom cijelog današnjeg dana".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter