Prometna (ne)kultura

FOTO / Ljudskoj bahatosti nema kraja: Pogledajte kako je parkirao kamper ispred pulske bolnice

| Autor: Jelena Milović
(Snimio Luka Jeličić)

(Snimio Luka Jeličić)


Ljudskoj bahatosti nema kraja, a čini se da smo na neke već i oguglali. To naravno ne znači da ih trebamo prestati prokazivati, jer nenormalno ne može postati normalno, pa makar gotovo svakodnevno otkrivali takve. Parkirati kamper na parkiralištu OB Pula i na taj način zauzeti tri parkirna mjesta, malo je reći da je bahato.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

Da je riječ o bolničkom parkingu, vozač ovog kampera bio je itekako svjestan, ali to ga, vidimo, nije spriječilo da se svom svojom impozantnom veličinom parkira na čak tri mjesta i na nama nepoznato vrijeme. Nepoznato je i je li ovdje parkirao jer mu je doista trebala medicinska usluga, ali činjenica ovakvog neodgovornog parkiranja time se ne mijenja.

Da je prizor parkiranja kampera na neuobičajenom mjestu postao uobičajena pojava, svjedočili smo u više navrata. Ta je praksa prisutna već godinama, a nerijetko je riječ i o besplatnom kampiranju, a ne samo bezobraznom parkiranju.

Ovog ljeta vidjeli smo kampiranja na nekim očekivanim, ali i manje očekivanim mjestima; od parkirališta kod Rojca, šetališta Lungomare, kao i u Gortanovoj uvali gdje su turisti uredno proveli neko vrijeme, potpuno podređeno isključivo njihovim planovima ljetovanja i gotovo ničim neometeni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter