6. pulski maraton

FOTOGALERIJA / Trčalo 1.500 natjecatelja, a dan ranije i djeca. Evo koji su bili najbrži

| Autor: Vanesa Begić


U subotu je po Puli bilo posebno živo. Domaći i turisti sa zanimanjem su pratili sportska natjecanja - ovoga puta to nije bio nogomet, već su noge zamijenile "bubamaru". Naime, uz posljednji dan Visualie, održan je i pulski maraton, šesti po redu, tako da je i regulacija prometa bila drukčija, a trčalo se i pored svih tih svjetlosnih instalacija.

Trčalo je zbilja puno sudionika, svih generacija, zasigurno bi svi zaslužili da budu navedeni, za rad i trud, a dakako, važno je sudjelovati, i to je veliki uspjeh. No, bilo ih je toliko, da bi popis izgledao poput nekadašnjih telefonskih imenika, tako nešto. No, sva imena su dostupna na web-stranicama organizatora. Čestitke svima, i navedimo najbolje u svim kategorijama.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Evo i rezultata u sklopu 6. pulskog marathona. Trčalo se na pet, deset i 21 kilometar, a sudjelovalo je ukupno 1.500 trkačica i trkača. U utrci na pet kilometara prvi je u cilj ušao Gabriel Barac iz Triatlon kluba Rival iz Rijeke, drugo mjesto osvojio je Sven Franjković iz AK Karlovac, a treću poziciju Mate Jakov Frančula iz AK Istra Pula. Na istoj udaljenosti, ali u ženskoj konkurenciji, najbrža je bila Elena Bonafè iz CUS Ferrara iz Italije, a slijedile su je Milica Gojko iz Triatlon kluba Pula i Tajda Dolgan iz Atletskog kluba Pivka iz Slovenije.

U utrci na deset kilometara prvi je Ambrož Rožman iz JK Tri Teama iz Slovenije, drugi Aleksa Maiković iz Triatlon kluba Anderba Nikšić te zatim Mark Surina iz TK Matulji. Na deset kilometara u kategoriji žena, prva trkačica je bila Sara Superina iz AK Kvarner, nakon nje Eva Vignandel iz ASD Fiamme Cremisi iz Italije i treća Marta Grubić Paver iz AK Fit. Rezultati za polumaraton su sljedeći: muškoj skupini prvoplasirani je Boštjan Dolgan iz AK Pivka iz Slovenije, drugoplasirani Ivan Ivanika iz Lauftreff Pichl iz BiH i treće mjesto pripalo je Edinu Čoviću iz G.T. elitni rekreativci. U ženskoj skupini najbrža je bila Sally Alexander iz Lingfield Running Club iz Engleske, druga Svetlana Blažević iz Hrvatske i treća Maja Matić iz La Fit Slovenija.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Što se tiče dječje utrke, održane dan ranije, u kategoriji predškolarci (3-4 godine) za djevojčice, na prvom mjestu bila je Elisa Perković, druga Dora Paćelat, a treća Iskra Zdravec. U istoj kategoriji za dječake, prvi je Antonio Kutlača, drugi Adrian Rešidović, a treći Leonardo Rušiti. U kategoriji predškolarci (5-6 godina) najbolje su redom bile Zara Petercol, Klara Viher i Amaris Stocco, a kod dječaka Alan Šabić, Mateo Vulin i Maksim Štok. U kategoriji školarci 1. i 2. razred, poredak je bio sljedeći za djevojčice: Elin Deak, Dea Pezić i Đevrija Shaini, a kod dječaka Lovre Kereš, Marin Kranjc i Lukas Kutlača. Kod učenica trećih i četvrtih razreda, najbolje su bile Vita Opassich, Eva Ivanušec i Mia Percan, a kod dječaka Vihel Radimir, Natanael Lešić i Frane Kereš. Kod kategorije školarci iz petih i šestih razreda, u skupini za djevojčice, poredak je bio Elena Lujić, Frea Žgomba i Sarah Martinović, a za dječake Mateo Koraca, Teo Rušiti i Karlo Periša.

Turistička zajednica Grada Pule u suradnji s AK Maraton 2000 i ISTRun-om glavni su nositelji organizacije sportsko-rekreativne manifestacije 6. Pula Marathon, uz pokroviteljstvo Grada Pule te partnera utrke Arena Hospitality Groupa.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter