SUPERSPORT DRUGA LIGA

Uljanik na premijeri u prvenstvu startao visokom pobjedom: "Poker" Žgombe u 28 minuta

| Autor: Roberto Car
Premijera za pamćenje (Foto NK Uljanik)

Premijera za pamćenje (Foto NK Uljanik)


ULJANIK  : HRVACE     4 : 0

Susret 1. kola Druge NL: Uljanik - Hrvace 4:0 (2:0). SRC Uljanik Veruda. Gledatelja: 550. Sudac: Filip Cindrić (Nova Kapela) - 6,5. Strijelac: 1:0 Žgomba (27’), 2:0 Žgomba (43’), 3:0 Žgomba (48’), 4:0 Žgomba (55’). Žuti kartoni: Perić-Komšić (Uljanik), Ropar (Hrvace).

ULJANIK: Šteko 7, Parezanović 6 (od 46. Buić 6,5), Zgrablić 7, Žiković 6,5, Krivičić 7 (od 75. Sinožić -), Batelić 6,5 (od 57. Jokić 6), Giljanović 6,5, Pajković 7 (od 82. Jereb -), Žgomba 9, Ahmeti 7,5, Perić-Komšić 7 (od 82. Simeunović -).

HRVACE: Perić 5, Ropar 5,5, Matanović 5 (od 65. Osmanović 5), Milović 5, Gilić-Kuko 5 (od 51. Stanić 5), Maganjić 5,5 (od 75. Zubac -), Klarić-Kukuz 5, Smojvir 5, Glavović 5 (od 65. Žilić 5), Balić 6 (od 51. Skoko 5), De Souza 5.

Brojni navijači

Nogometaši Uljanika, prošlosezonski prvaci Treće lige zapad, u svom su premijernom nastupu u drugoligaškoj konkurenciji od reaktiviranja kluba, odličnim nastupom deklasirali Hrvace. Junak drugoligaške premijere na Verudi bio je Marin Žgomba postigavši sva četiri gola. Bila je to fantastična večer mladog Žgombe koji je izludio gostujuću obranu, a sa svakim je golom sve više dobivao na samopouzdanju.

Iskusnija momčad iz Hrvaca bolje je otvorila susret i u prvih deset minuta preselila igru na pulsku polovicu, no prvu obranu ipak je upisao gostujući vratar Perić, odbivši udarac Perić-Komšića s 20-ak metara. Potom je u 19. minuti Batelić s ruba kaznenog prostora pucao preko gola, nakon ubačaja s desne strane. Minutu kasnije raspoloženi Balić je ubacio s lijeve strane, a lopta je prošla uz suprotnu vratnicu.

Gosti su nastavljali diktirati ritam igre, posebno su na lijevoj strani bili raspoloženi Balić i bivši igrač Istre 1961 Josip Maganjić, no bez opasnosti po gol Šteke. U 27. minuti Žgomba je iz brze kontre postigao premijerni gol za "brodograditelje" u trećem razredu hrvatskog nogometa. Perić-Komšić je s poda sjajno dodao loptu Žgombi koji je izbio sam pred vratara Perića i rutinirano ga svladao poslavši loptu u donji lijevi kut - 1:0, na veliku radost brojnih navijača, a posebno male, ali vrlo glasne skupine na pomoćnoj tribini.

Promašaj, gol

Pokušali su gosti ponovno odgovoriti preko Balića u 35. minuti, ali je lopta odbijena u korner, prošavši pored lijeve vratnice. Uljanik je povećao vodstvo pred odlazak na odmor. Žgomba je započeo akciju, nastavio je Ahmeti na lijevoj strani i vratio Žgombi koji je sjajno "nanišanio" i pogodio malu mrežicu na desnoj strani. Perić se bacio, ali lopta je bila nedohvatljiva - 2:0. U zadnjim sekundama prvog dijela gosti su bili u prilici, ali je Glavović s desne strane pucao pored gola.

Početak nastavka donio je novi gol i opet je strijelac bio Marin Žgomba. Hat-trick za 3:0. Požrtvovnom trkom natjerao je golmana Perića da izbaci loptu u aut, da bi nakon brzo izvedenog auta s lijeve strane izbio sam pred Perića i ponovno ga matirao. Gosti su odgovorili s dvije akcije u istoj minuti, prvo je Šteko odbio u korner, a potom je De Souza pucao preko gola. Promašaj Hrvaca, gol Žgombe. Primio je loptu na desnoj strani i pogodio suprotne rašlje - 4:0. Mogao je Žgomba potom upisati i asistenciju, ali je Perić-Komšić pucao pored gola.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter