žal ostaje

Neefikasnost koštala Jadran ispadanja u šesnaestini Kupa Hrvatske

| Autor: Boris Vidulin
Donato Bernobić (Snimila Valentina Beg)

Donato Bernobić (Snimila Valentina Beg)


Jutro poslije je baš uvijek "pametnije" od večeri, no u slučaju kup utakmice Jadran - Mladostsve je ostalo isto, mišljenja se ne mijenjaju, a i žal ostaje.

- Žal je velika jer osjećaš da možeš, da ih imaš, ali nedostaje onaj mali korak, jezičac na vagi da se sve okrene u tvoju korist i na kraju ostaneš bez pobjede. Oni su u odnosu na subotu dosta mijenjali, imaju takav kadar i tražili su svježinu, no unatoč tome što je većina nas igrala i u subotu, u prvom smo dijelu bili bolji, nametnuli se i stajali na terenu kao momčad koja želi pobjedu.

Svih 40 početnih minuta bio sam uvjeren da možemo pobijediti, ali nam se dogodila mala nespretnost pred sam kraj prvog dijela i tu je sve puklo. Minutu prije toga mi smo prvi zatresli mrežu, suđeno je zaleđe Ivetiću, kontrolor nas je uvjeravao da je ono i postojalo, valjda je gledao snimku, no ne mogu se oteto dojmu da bi Ivetić tako naivno ušao u njega jer je to bila klasična školska akcija kada u kontri prizemnom loptom tražiš suigrača iza obrane na drugoj vratnici.

To nas je malo pokolebalo, nismo se niti snašli kada smo sami sebi dali autogol. Drugi dio su oni ponovo mijenjali četiri igrača od jednom, opet osvježili momčad, mi smo pokušavali do gola, ali nismo uspjeli - reći će Donato Bernobić.

Kao razlog navodi dvije stvari.

- Njihov je vratar bio na visini zadatka, uistinu je imao nekoliko lijepih obrana, kada smo svi loptu vidjeli u mreži, on ju je izvukao van. Druga stvar je umor koj nas je malo savladao u nastavku utakmice. Ti možda i bi, srce te vuče, neka želja, ali tijelo ne može više, umor se akumulira, ponekad ne u vidu količine trke, koliko po nekim procjenama u igri, dodavanju lopte. Sitnice koje vidno utječu na izvedbu.

Jako mi je žao što prilike nismo iskoristili u prvom dijelu kad smo bili bolji i morali smo barem jednom pogoditi pa bi sve bilo lakše. VIdjelo se kako njihova durga postava nije na razini, ali nismo to uspjeli iskoristiti. Ako moram naći nešto pozitivno u svemu tome, onda je to igra obrane koja ulijeva povjerenje, puno je bolje nego prošle sezone i sada samo da još popravimo izvedbu u napadu. Do trideset metara sve je to još i u redu, a onda ostanemo bez ideje -zaključio je Bernobić.

Mladost je pokazala širinu kadra, dva su im igrača bila isključena i bez prava nastupa, još sedam njih, trener Tihomir Bradić koji nije pokazao gospodske manire, bio je prilično samodopadan ali i nekulturan, posjeo je na klupu i uspjeli su pobijediti.

- Lako je bilo njima, spavali su u Pazinu u Franjevačkom samostanu od subote pa je vjerojatno i Svevišnji bio na njihovoj strani - rekao je kroz šalu jedan domaći navijač i djelomično bio u pravu. Mladost je trenutno puno skuplja i kvalitetnija momčad i nema spora da su zaslužili pobjedu, ali stoji i da su imali malo sreće, odnosno na Jadran je nije imao.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter