Jedini istarski premijerligaš

Porečki rukometaši zadovoljni jedino osvojenim startnim bodovima

| Autor: Goran Rojnić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


 Rukometaši Poreča na najbolji mogući način su otvorili novu rukometnu sezonu elitnog ranga hrvatskog rukometa, Paket24 Premijer ligu. U porečkoj dvorani Veli Jože upisali su slavlje nad Rudama 26:23 (12:12) nakon puno boljeg izdanja u drugom poluvremenu. To je šesto ukupno slavlje nad protivnicima iz Ruda od prvog susreta porečke momčadi s njima u sezoni 2016./17. a dobar podatak je da Rude nisu nikada slavile u Poreču.

Teret premijere

- Iskreno, kao što smo očekivali prvo kolo nosi veliki teret. Jedino sam zadovoljan s osvojena dva boda. Prvo poluvrijeme smo se mučili, dok smo se u drugom poluvremenu uspjeli odvojiti i privesti utakmicu kraju - rekao je trener Poreča Ilija Lovrinović.

Rude su otvorile susret s 2:0 nakon obrane Marka Romića, ali David Vladić ubrzo je uzvratio te je Poreč preko Nikole Ivankovića i Armana Ikanovića izjednačio u šestoj minuti. Uslijedile su potom izgubljene lopte s obje strane, poneko isključenje, ali više-manje igralo se u egalu. Tek je gostujuća momčad imala u dva navrata ponovno +2, no niti jednom nije bilo dugog trajanja. Kod posljednjeg +2 (9:7) vodstva, Luka Malinarich i Lovro Jaman vratili su 9:9 na semaforu. Promjena velikih nije bilo do kraja prvog poluvremena pa se na odmor otišlo pri 12:12.

Porečani su puno bolje ušli u drugi dio susreta, ponajprije vratar Vladić koji je svojim obranama omogućio suigračima da povuku polukontru. U samo pet minute nastavka Poreč je pobjegao na 16:13 i unio nervozu u redove Rudara. Bio je to znak za gostujućeg trenera Andreja Trčka da pozove minutu odmora, no niti to nije pomoglo gostima. Najbliže što su došli bilo je na 16:15, ali su Porečani zaredali novu seriju golova za četiri pogotka prednosti (20:16).

Do tog trenutka kod Rudara na razini zadatka bili su jedino Andro Lopac, koji je postigao pet pogodaka u 45 minuta, i Lovro Gaća koji je bio dosta uspješan s linije sedam metara. Poreč je do najveće prednosti u utakmici stigao šest minuta prije kraja utakmice kada Antonio Ljubić zabija svoj prvi zgoditak nakon sjajne role u obrani te postavlja 23:17. Pred sam kraj pala je koncentracija u redovima Poreča pa je Rudar uspio smanjiti na minus dva, ali Ivanković svojim šestim pogotkom rješava susret i osigurava slavlje 26:23 iako je Poreč imao još i posljednji napad.

Susjedski derbi

Najefikasniji kod Poreča bili su Arman Ikanović i Nikola Ivanković svaki s po šest golova, četiri je upisao Matija Rađaković, dok je na vratima David Vladić sakupio 13 obrana (37%). Kod Ruda najbolji je bio Andro Lopac s pet te Valentino Runtas i Lovro Gaća s četiri. Vratar Marko Romić imao je osam obrana (29%)

- Teška utakmica kao što smo i očekivali, sam početak utakmice nismo najbolje otvorili u obrani, ali u drugom poluvremenu smo to nadoknadili i zasluženo pobijedili. Čestitam momčadi na borbi kroz cijelu utakmicu i odličnom otvaranju sezone s dva boda što je i najbitnije - riječi su najboljeg strijelca Poreča na premijeri Nikole Ivankovića.

U sljedećem kolu Porečani gostuju kod Zameta, a utakmica bi se trebala odigrati u subotu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter