Na porečkom Velom Joži

Susret bez golova na otvaranju sezone: Jadranov stop favoritu

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


JADRAN : RADNIK      0 : 0

Stadion: Veli Jože. Gledatelja 300. Sudac: Darko Jurčević (Karlovac) 6,5. Pomoćnici: Mušković (Kastav), Horvatinović (Petrinja). Žuti kartoni: Sumić (Jadran), Orlović, Lesjak (Radnik).

JADRAN: Marić 7, Šverko 6,5, Tošić 6, Bamba 6 (od 80.Jabita -), Ivetić 6, Sumić 6,5, Bernobić 6,5, Radman 6,5, Matteoni 6,5 (od 80. Al Tharwan -), Stošić 6 (od 76. Krasniqi -), Mikloš 6.

RADNIK: Koprić -, Bužić 6, Orlović 6 (od 58. Ovcirek 6,5), Mačković 6, Lesjak 6,5, Kuqi 6 (od 70. Medić -), Srbljanović 6 (od 70. Sivonjić -), Liklin 6,5, Čondrić 6, Begonja 6,5 (od 83. Matejaš -), Katalenac 6 (od 83. Barišić -).

Završilo je onako kako je i počelo, onim najnepopularnijim rezultatom bez golova, Prilike su se stvarale, ali se valjda još uvijek naštimavaju ciljnici prema okviru gola.

Nagrađen trud

U tome su prednjačili gosti, predstavili su se kao bolja momčad, ali im to nije bilo od velike koristi je se u konačnici dogodila podjela bodova. Shodno prikazanoj igri gostiju sasvim sigurno su zaslužili pogodak jer se većina toga događala na polovici Jadrana, ali s druge strane treba čestitati i domaćoj obrani koja je odolijevala napadima, koja je bila organizirana i koncentrirana, a kada se u onim rijetkim trenucima to nije dogodilo, ukazao se vratar Filip Marić. Nagrađeni su za trud i protiv favoriziranog protivnika uspjeli zadržati onaj početni bod kao poticaj za nastavak prvenstva.

Već su početne minute dale naslutiti kakva će to biti utakmica. Gosti su preuzeli igru, imali posjed, uglavnom boravili u polovici domaćina i to sa svih deset igrača, »pleli« mrežu » oko gola, ali prvih 45 minuta bezuspješno. Prvu veliku prigodu kreirao je Begonja kada je centrirao pred porečki gol s desne strane, a tamo se na desetak metara neshvatljivo pojavio posve sam Luka Liklin, ali je pucao pravo u vratara, a odbijena lopta došla do Kuqija koji je bio još bliži golu, ali je i on gađao pravo u Filipa Marića.

Druga velika prilika dogodila se pomalo slučajno jer je nakon pola sata igre lopta pala na gredu nakon što je Borna Lesjak loše zahvatio loptu. Bilo je tu još nekoliko ubačaja sa strane, lopta je pronalazila put prema vratima, ali je to sve bilo suviše daleko. Na drugoj strani samo je jednom Filip Šverko, u 13. minuti,natjerao Miroslava Koprića na reakciju, ušao je s loptom u kazneni prostor iskosa s desne strane i gađao suprotnu vratnicu, ali je iskusni gostujući vratar to osujetio.

Kontre

Nastavak malo drugačiji, i dalje je Radnik diktirao tempo igre, dolazio u zonu udarca, ali kao da su u tim trenucima ostali bez ideje što bi s loptom pa su se događali nasumični udarci u gol koji su bilo lak plijen za domaćeg vratara. Pokušavao je Liklin nekoliko puta i Begonja, no rezultat se nije mijenjao.

Jadran donekle hrabriji, uspjeli su izaći iz »krila vratara« i pomaknuli su zadnju liniju obrane malo više te kroz kontre ipak napravili nekoliko prilika. Filip Šverko se mogao proslaviti u samo nekoliko minuta kada je dva puta izbjegao zaleđe i izbio sam pred vratara.

Prvi je put s petnaestak metara pokušao lobom pogoditi praznu mrežu jer je vratar bio na desetak metara, ali je to učinio tako loše da mu je loptu doslovno dodao u naručje. Samo nekoliko trenutaka kasnije identična situacije, ali je lopta završila u zaštitnoj mreži iza gola.

Pred sam kraj susreta, u još jednoj kontri, Mate Ivetić je imao slab trzaj glavom sa šest metara pa je lopta prošla tik uz vratnicu. Konačnim rezultatom domaćin je s terena izašao zadovoljniji, gosti razočarani, a već u utorak isti takmaci istrčat će ponovo na istom mjestu u borbi u Kupu Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter