porečki drugoligaš

Matteoni: Pokazali smo karakter u Čavlima

| Autor: Boris VIDULIN
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Napokon su i nogometaši porečkog Jadrana nakon domaće pobjede spojili pozitivni rezultat na gostovanju, a to bod osvojen u Čavlima svakako jest. Naravno da su tražili sva tri, u nekim dijelovima susreta bili su i bolji, no ne bi trebali biti neskromni.

- Na kraju devedeset minuta mislim da možemo biti zadovoljni bodom, odnosno činjenicom da nismo izgubili čime smo ušli u malu seriju dobrih rezultata. Shodno našoj trenutnoj situaciji na ljestvici, mislim da je to pozitivno. Sada sve to izgleda daleko bolje u odnosu na prije, recimo, dva ili tri tjedna kada smo bili bodovno udaljeni od najbližih konkurenata. Protiv Grobničana nije bilo puno prilika, igralo se nekako na duge lopte, uglavnom se ispucavalo prema naprijed i preskakalo sredinu terena, koja je bila prilično teška za igru. Osobno ne volim taj način igre, ali valja se prilagoditi ako je to jedini mogući način. Jednostavno, druge opcije nije niti bilo. Mogli smo i bolje naravno, mogli su i oni, mi smo imali priliku preko Saleha kada je pucao dobro, ali je bio za malo neprecizan - pojasnio je Paolo Matteoni kako je to izgledalo u subotu.

Veseli ga druga činjenica.

- Baš smo u svlačionici pričali kako nam se dogodila jedna jako dobra stvar. Nažalost rano, već u drugoj minuti, smo bili u rezultatskom minusu, ali nismo, kako je to slučaj bio do sada, potonuli. Nismo klonuli duhom već smo pokazali karakter. Reagirali smo odlično i vratili se vrlo brzo, izjednačili, uspostavili kontrolu nad utakmicom i igrali dalje. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo mišljenja sam da je to dobro i da to govori koliko smo »unutra« odnosno koliko želimo napraviti rezultatski, ali i iskorak na ljestvici. Ne predajemo se olako. Atmosfera nije nikada bila na nekim niskim granama, dobro se mi držimo, ali naravno da je sada ipak malo drugačije i valjalo bi to iskoristiti i u idućim susretima - smatra Matteoni.

Nažalost situacija sa ozljedama u porečkim redovima nikako da se popravi.

- Na Grobniku sam ja nastradao, ozlijedio sam ligamente pa moram na ultrazvuk da vidimo o čemu se radi što znači da je lista ozljeda još i proširena. Veseli što će Filip Rosić lagano započeti s treninzima, iako mislim da još nije spreman za utakmicu. Isto tako treba vjerovati da će i Igor Lepinjica, koji je bio u igri tek nekoliko minuta, biti posve oporavljen. Vraća nam se Donato Bernobić pa će naš trener ipak imati donekle širi izbor u nastojanju da ostvarimo još jednu pobjedu - zaključio je Paolo Matteoni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter