ISTRA 1961

Ćalušić: Da nismo primili gol pred odmor izvukli bi pozitivan rezultat

| Autor: Roberto Car
(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)

(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)


Kad bi se pogledao samo krajnji rezultat dvoboja u Maksimiru između Dinama i Istre 1961 (4:1), dalo bi se zaključiti da je pulski sastav upisao još jedan »potop« protiv suparnika kojega nikad nije svladao u gostima u borbi za prvenstvene bodove. Štoviše, s obzirom na to da su "zeleno-žuti" prvi gol primili već u 3. minuti, ispada da je sve bilo riješeno vrlo brzo. No, nije bilo tako, u što su se mogli uvjeriti svi koji su gledali ovu vrlo zanimljivu utakmicu. Ozljedama i kartonima desetkovani pulski sastav odigrao je iznenađujuće kvalitetno u fazi napada. Teško je sjetiti se kad su zadnji puta Puljani stvorili toliko izglednih prilika za gol protiv Dinama. Nažalost, defanzivna igra, segment koji je bio na visokoj razini od dolaska Paola Tramezzanija za kormilo, ovom prilikom nije bio na priželjkivanoj razini. Isuviše su lako raspoloženi Petković i suigrači dolazili u priliku da ugroze Ćorića na pulskom golu. A "modri" su previše kvalitetan sastav da te poklone ne bi iskoristili.

Pa ipak, dan nakon drugog poraza u eri Tramezzani, a porazi su upisani na Poljudu i Maksimiru, igrači Istre 1961 nisu bilio nezadovoljni otporom branitelju naslova.

- Šteta, na kraju smo prelagano primili te golove i Dinamo je zasluženo pobijedio. U prvom smo im poluvremenu dobro parirali, imali smo posjed i kreirali smo dosta šansi. Nažalost, nismo iskoristili te šanse koje smo imali, ali smo ipak imali dobru priliku otići na poluvrijeme s neriješenim rezultatom. U tom bi slučaju u nastavku bila skroz drugačija utakmica - smatra veznjak pulskog kluba Ivan Ćalušić.

Protiv Dinama je svakom suparniku obično cilj ne primiti rani gol. Istra ga je, ponovno, primila u, doslovno, prvom napadu.

- Tako je. Sve se jako brzo odvilo, loše smo stajali na terenu u tom trenutku i primili jeftino gol. Usprkos tom rano primljenom golu, brzo smo se sabrali i dobro smo se vratili u igru. Čak smo mi bili ti koji su kontrolirali zbivanja na terenu do kraja prvog poluvremena. Po prikazanoj igri, zaslužili smo na odmor otići s neriješenim rezultatom. Da nismo drugi gol primili pred odlazak na odmor, mislim da bi izvukli pozitivan rezultat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter