U četiri sezone odigrao je deset prvenstvenih dvoboja s "modrima"

Hujber: Možemo parirati Dinamu

| Autor: Ivica Cerovac
SPREMAN POKRITI BILO KOJU POZICIJU - Luka Hujber (Arhiva Glasa Istre)

SPREMAN POKRITI BILO KOJU POZICIJU - Luka Hujber (Arhiva Glasa Istre)


Uz Slavka Blagojevića, Luka Hujber je jedini aktualni član pulskog prvoligaša koji se može pohvaliti da je za njega odigrao troznamenkasti broj utakmica. Od svog dolaska početkom rujna 2020. godine, Hujber je u zeleno-žutom dresu odradio »okruglih« deset prvenstvenih dvoboja s Dinamom, uz učinak od jedne pobjede, dva remija i sedam poraza. Ove sezone »modrima« se suprotstavio tek jednom, u drugom kolu na »Drosini« kad je upisan poraz, a s istim epilogom okončana su i dva naredna susreta, koje je odgledao s tribine i s klupe za rezervne igrače.

- Činjenica da smo triput izgubili govori nešto i o Dinamu, koji ove sezone ima dosta kvalitetniju momčad u odnosu na prošlu. U tome sigurno leži razlog konačnih rezultata, a usto su nam sve te utakmice došle u trenutku kad je u našim redovima vladala loša atmosfera, nismo imali dobre rezultate i odigrali bismo ih u nekom grču. Kad sve to zbrojimo i oduzmemo, to su ključni razlozi zašto im nismo uspjeli parirati - smatra Luka Hujber.

Nešto uzeti

Dolaskom Paola Tramezzanija na njihovu klupu, »zeleno-žuti« će posljednji ovosezonski sraz s »modrima« dočekati u puno boljem momentu, no problem je što stižu na noge domaćinu koji je unutar četiri dana upisao dvije pobjede u Splitu nad najvećim rivalom. Zbog svega što se dešavalo po okončanju utakmice na Poljudu, nisu ih uspjeli proslaviti sa svojim navijačima kako su to željeli i to će sigurno htjeti danas nadoknaditi na Maksimiru te sve skupa zaokružiti pobjedom nad Istrom 1961.

- Svi mi dobro znamo što Dinamo znači u Hrvatskoj. U naletu su, bore se za naslov prvaka i nakon dvije pobjede nad Hajdukom euforija je maksimalno porasla, ali mi ne želimo biti desert u njihovom slavlju. Ne idemo u Zagreb samo kako bismo odigrali utakmicu i izgubili, već čvrsto vjerujemo da možemo parirati Dinamu, bez obzira što nam nedostaje nekoliko ključnih igrača. U sportu je sve moguće, a mi smo ovaj tjedan dobro radili i danas želimo izvući najbolje od sebe te se nadamo pozitivnom rezultatu - nije krio Hujber. - I da nisu dvaput pobijedili na Poljudu, oni bi nas sigurno napali od prve minute i s te se strane neće ništa promijeniti. Znamo dobro kako Dinamo igra pod trenerom Jakirovićem i spremni smo se suprotstaviti visokom presingu koji će nas dočekati. U sve tri ovosezonske utakmice zabili su nam u prvom poluvremenu i ključ ostvarenja naših želja leži u tome da danas ne primimo rani pogodak. Što duže izdržimo naše će šanse rasti, jer ćemo i mi sigurno imati svojih prilika te se nadam da ćemo uspjeti zabiti. Ne želimo se u Maksimiru samo braniti premda smo svjesni da će se dosta toga pitati Dinamo koji ima iznimno kvalitetnu momčad, ali ako budemo vjerovali u sebe, na terenu bili čvrsti i kompaktni te svi od reda dali sto posto od sebe, doći ćemo u priliku da nešto uzmemo.

U prijateljskoj utakmici protiv juniora, odrađenoj tijekom reprezentativne stanke, Paolo Tramezzani je uvježbavao par formacija s trojicom igrača u posljednjoj liniji. Započeo ju je talijanski trener s Hujberom, Majstorovićem i Marešićem na stoperskim pozicijama, da bi u nastavku dvojicu potonjih izvadio iz igre, Hujbera pomaknuo u sredinu, a desno i lijevo od njega postavio Kadušića i Devetaka. Protiv Lokomotive Tramezzani je »prepisao« središnju trojku, dok je Kadušića i Devetaka gurnuo na bokove.

Stoper ili bek

- Meni je najbitnije da sam na terenu i skupljam minute, a pritom mi nije važno da li igram beka, krilo, stopera ili veznog. Spreman sam pokriti sve što bude trebalo, uskočio bih i na špicu bez problema - decidiran je Hujber. - Nije mi ovo bilo prvi put da u službenoj utakmici igram stopera, jer me na tu poziciju u nekoliko navrata stavio i trener Fausto Budicin, u mojoj prvoj sezoni u Istri 1961. Bio sam tom prilikom desni stoper u zadnjoj trojci, dok sam centralnog zasad igrao samo na treningu. Realno, za tu mi poziciju fali desetak centimetara i više mi odgovara kad igram na strani.

Dva posljednja pogotka koje je Istra 1961 primila od Dinama, trećeg u 11. kolu i jedinog u 20. kolu, potpisao je 21-godišnji Puljanin Mauro Perković, kojem su to ujedno i jedini golovi u ovoj sezoni.

- Komentirali smo nakon prošle utakmice na »Drosini« da ako nam je već netko morao zabiti, neka je to bio on. Drago mi je zbog Perkovića, no očito ga hoće golovi protiv nas i stoga ćemo danas morati malo bolje pripaziti na njega - zaključio je Hujber.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter