Nogometaši Jadrana danas gostuju kod Grobničana

Pozitivan rezultat bio bi korak bliže ostanku

| Autor: Boris Vidulin
UPITAN ZA DANAŠNJI SUSRET - Igor Lepinjica (Arhiva Glasa Istre)

UPITAN ZA DANAŠNJI SUSRET - Igor Lepinjica (Arhiva Glasa Istre)


I drugi pozitivni domaći rezultat, odnosno osvajanje nova tri boda, dobrano su podignuli atmosferu u svlačionici nogometaša porečkog Jadrana koji se sada približio crti koja dijeli klubove od ispadanja iz Druge lige ili igranja kvalifikacija. Period je to u kojem igraju sa sebi ravnim momčadima, počevši od Trnja i Krka koje su pobijedili te danas Grobničana ili sljedeće subote Hrvaca. Može se slobodno reći da je to ključni period koji može ponuditi određene odgovore, no s tom se konstatacijom neće složiti i trener porečkog nogometnog drugoligaša Dalibor Šuran.

- Mislim da kada imaš svoj dan, kada ti krene dobro, kada odradiš zadatke u igri onako kako si se dogovorio, onda možeš pobijediti baš svaku momčad u ligi, bez obzira na njihovu trenutnu poziciju. Iz tog razloga smatram da nema potrebe govoriti o ključnim susretima kada igramo protiv momčadi koje su bodovno nama bliže u odnosu na momčadi s vrha. Čak bi i rekao da je lakše igrati s jačim momčadima, nego s izravnim konkurentima za ostanak u ligi. Ne želim da se stvara pritisak jer igramo danas s Grobničanom ili poslije s Hrvacama. Pred nama je još devet susreta, u igri je još 27 bodova i svi su podjednako važni.

Prvi od jednako važnih je onaj današnji na Grobniku s početkom u 16.30 sati.

- Nema se tu puno što govoriti, znamo jedni druge vjerojatno najbolje u ligi jer niz godina igramo skupa. Njihova je prednost što igraju doma, ali isto tako to može biti i lagani pritisak kojeg bi mi mogli iskoristiti ako budemo pravi. Trenutno sam mišljenja da su sva tri znaka moguća, a mi ćemo učiniti sve da pobijedimo. Oni ovog proljeća još ne znaju za pobjedu, ali isto tako na svom igralištu imaju samo jedan poraz pa se ne bi smjeli obazirati na te stvari. To je momčad s puno iskusnih igrača koji su većinom prošli određenu školu nogometa višeg ranga, imaju super iskusnog trenera i neće nam biti lako jer smo dobrano prorijeđeni - pomalo sjetno je konstatirao Dalibor Šuran.

Ozljede remete rad Jadrana, svakim novim kolom lista je sve duža.

- Donato Bernobić ima tri žuta kartona, Franco Corelli, Filip Rosić i Stefan Ilić su ozlijeđeni već duže, a njima se sada priključio i Igor Lepinjica. Izašao je rano protiv Krka, u pitanju je koljeno i možda bi on i mogao igrati, ali što ako se ozljeda samo pogorša pa ga izgubimo na duži period? Zbog toga razmišljam da ga poštedim današnjih napora kako bi bio spreman za sljedeću subotu kada igramo na svom terenu - dodao je Šuran.

Kup susret odigran u utorak u susjednom Višnjanu nije donio nove glavobolje.

- Malo sam izmiješao momčad, dao priliku juniorima da osjete kako je to biti dio seniorske momčadi, ujutro smo čak i imali kondicijski trening, tako da nam to nije ni u kojem slučaju poremetilo plan i program. Uvjerljivo smo pobijedili, nitko se nije ozlijedio, rastrčali smo se i to je ono što veseli - zaključio je trener porečkog drugoliaša Dalibor Šuran i pozvao sve simpatizere da budu potpora njima i »Šajetama« s obzirom na to da je to, uz Kantridu, najbliže gostovanje u ligi. - Naravno da bi nam pomogla potpora s tribina i nadam se da ćemo uz naše najvjernije navijače imati i popriličan broj ostalih, kako bi ostvarili pozitivan rezultat i još jedan korak bliže ostanku u ligi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter