ISTRA 1961

"Zeleno-žuti" do zasluženog boda uz "kontroliranu" igru

| Autor: Roberto Car
BORBENO ZA GOSTUJUĆI BOD - Detalj s jučerašnje utakmice (Snimio: Damir Spehar/Pixsell)

BORBENO ZA GOSTUJUĆI BOD - Detalj s jučerašnje utakmice (Snimio: Damir Spehar/Pixsell)


Pulski prvoligaš osvojio je bod na gostovanju u Koprivnici te tako i drugu utakmicu zaredom, otkako je na klupu stigao Paolo Tramezzani, podebljao bodovni konto budući da su "zeleno-žuti" u prošlom kolu minimalno svladali Osijek.

Poveli su Puljani u završnici prvog poluvremena golom Marešića nakon ubačaja iz kuta, a izjednačio je Lepinjica početkom nastavka. Talijanski stručnjak tražio je od svojih igrača da ponove pristup iz susreta s Osijekom i to su oni, zaigravši u istom sastavu, i ostvarili. Na teškom terenu, ništa boljem od "Drosine" bilo je teško odigrati par preciznih dodavanja te je susret obilovao brojnim prekršajima, 17 domaćih i 16 pulskih, a većina udaraca na gol upućena je u prvih šest minuta. Na koncu je Slaven uz 60 posto posjeda imao deset udaraca na gol, od kojih četiri u okvir, a Puljani su od četiri udarca imali čak tri u okvir gola. Tako je utakmica zaključena pravednim remijem koji je Slaven ostavio s pet bodova prednosti pred Istrom 1961.

Susret je počeo vrlo obećavajuće, u prvih šest minuta igrači su u čak četiri navrata pucali na gol. Tri su puta prijetili domaćini, preko Nongoha, Mioča i Štrkalja, dok su Puljani uzvratili udarcem glavom Ekonga preko gola, nakon ubačaja Erceg s lijeve strane. Najteži posao Majkić je imao kod pokušaja Štrkalja s nekih 5, 6 metara, ali je prizeman udarac obranio nogom. Več na startu "zaiskrilo" je između prezimenjaka Ercega.

Sudac Mateo Erceg nije dosudio prekršaj Agbekpornua na Ante Ercegu, nakon čega je pulski napadač protestirao, a sudac mu odmah zaprijetio žutim kartonom. Očito svi suci dobro znaju "zločestog dečka" HNL-a te na njemu treniraju strogoću.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter