ISTRA 1961

Pred već trećim trenerom sezone pulskog prvoligaša zahtjevan je posao do kraja prvenstva

| Autor: Roberto Car
Ne boji se rada - Paolo Tramezzani (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Ne boji se rada - Paolo Tramezzani (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Nakon ere španjolskih, urugvajskog i hrvatskih trenera otkako je Grupacija Baskonia-Alaves većinski vlasnik Istre 1961, počela je era talijanskog trenera.

Paolo Tramezzani, 53-godišnji talijanski stručnjak, potpisao je ugovor koji ga s pulskim prvoligašem veže do 30. lipnja 2025. godine čime je i službeno, nakon što je već u utorak popodne bilo jasno da će naslijediti Davida Catalu, postao jubilarni 30. trener Istre 1961 u prvoligaškom društvu. U radu sa »zeleno-žutima« pomagat će mu dvojica sunarodnjaka, Attilo Malfatti i Simone Ropamonti.

Tramezzani nije nepoznanica u HNL-u, budući da je s dosta uspjeha vodio Hajduk 2021. godine. Preuzeo je splitsku momčad na petom mjestu s čak 19 bodova zaostatka za Goricom, ali je na koncu »bijeli brod« uspio »dotegliti« do Europe osvajanjem četvrtog mjesta. Međutim, unatoč tom uspjehu ostvarenom s 13 pobjeda, četiri remija i pet poraza u 22 utakmice HNL-a, nije ostao na splitskoj klupi.

Glavnom manom u Hajduku su mu naveli to što nije razvijao splitske talente, posebno Biuka i Ljubičića. Odnosno, Tramezzanija prati glas da je trener kojem je rezultatski uspjeh primaran te je stoga sve podređeno tome, a svakako ga ne prati glas razvojnog trenera.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter