Sastojci
Podloga od keksa
200 g mljevenog keksa
100 g lješnjaka
100 g maslaca
Sastojci za kremu
600 g krem sira (ABC i sl.)
200 ml slatkog vrhnja
400 g Nutelle
Priprema
Lješnjake kratko tostirate u pećnici ili na tavici ohladite pa sitno nasjeckajte. Kekse sameljite i pomiješajte sa sitno nasjeckanim lješnjacima i otopljenim maslacem. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno okruglog kalupa za torte.
U veću zdjelu stavite sve sastojke za kremu i miksajte ih na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Slatko vrhnje ne trebate zasebno miksati u šlag. Samo ga ulijte u zdjelu zajedno s ostalim sastojcima i sve skupa izmiksajte.
Preko podloge od keksa i lješnjaka izlijte pripremljenu kremu. Cheesecake spremite u hladnjak na nekoliko sati te nakon toga poslužite.