Ilustracija (Pexels)
Krumpir je vrlo svestran i široko korišten u kuhanju, ali ako se ne skladišti pravilno, može brzo početi klijati ili se kvariti.
Prekomjerna vlaga ili izlaganje svjetlu mogu uzrokovati nicanje ili truljenje, što često dovodi do bacanja pokvarenog krumpira i nepotrebnog otpada hrane.
Stručnjaci iz menadžmenta Wheeldon Brothers otkrili su jednostavan trik s jabukom koji može produžiti svježinu krumpira i do tri puta, prenosi Danas.rs.lif
“Čuvanje krumpira s jabukom pomaže u sprečavanju nicanja i duže ih održava svježima. Ovo je jednostavan način da smanjite otpad i produžite svježinu vaših namirnica“, objasnili su stručnjaci.
Ovaj trik djeluje jer jabuke prirodno oslobađaju etilen plin koji regulira proces zrenja i usporava klijanje krumpira. Ovaj malo poznati savjet postao je popularan na društvenim mrežama i pokazao se kao učinkovit.
Za najbolje rezultate, ovu metodu treba kombinirati s pravilnim skladištenjem – krumpir treba čuvati na hladnom, tamnom i suhom mjestu.