Korisni savjeti

Krumpir ostaje duže svijež uz jedan jednostavan trik

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Krumpir je vrlo svestran i široko korišten u kuhanju, ali ako se ne skladišti pravilno, može brzo početi klijati ili se kvariti.

Prekomjerna vlaga ili izlaganje svjetlu mogu uzrokovati nicanje ili truljenje, što često dovodi do bacanja pokvarenog krumpira i nepotrebnog otpada hrane.

Stručnjaci iz menadžmenta Wheeldon Brothers otkrili su jednostavan trik s jabukom koji može produžiti svježinu krumpira i do tri puta, prenosi Danas.rs.lif

“Čuvanje krumpira s jabukom pomaže u sprečavanju nicanja i duže ih održava svježima. Ovo je jednostavan način da smanjite otpad i produžite svježinu vaših namirnica“, objasnili su stručnjaci.

Ovaj trik djeluje jer jabuke prirodno oslobađaju etilen plin koji regulira proces zrenja i usporava klijanje krumpira. Ovaj malo poznati savjet postao je popularan na društvenim mrežama i pokazao se kao učinkovit.

Za najbolje rezultate, ovu metodu treba kombinirati s pravilnim skladištenjem – krumpir treba čuvati na hladnom, tamnom i suhom mjestu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter