Optimalni uvjeti

Donosimo trikove uz koje će vam češnjak trajati duže

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Pridržavajući se ovih savjeta, moći ćete dugo uživati ??u mirisu i okusu češnjaka u kuhinji:

1. Hladno, suho mjesto 

Kako biste izbjegli stvaranje plijesni ili klica, izbjegavajte vlažna mjesta kao što je hladnjak, jer vlaga može ubrzati propadanje.

Bolje je smočnica ili hladan, dobro prozračen ormar.

2. Prikladni spremnici 

Koristite posebne spremnike, koji mogu biti rupičasta papirnata vrećica, vrećica od jute ili otvorena staklena posuda, bez čepa ili poklopca.

3. Tamno okruženje

Izravna sunčeva svjetlost može negativno utjecati na rok trajanja.

Ako se skladišti izvan zatvorenih polica ili u otvorenim ormarićima, dobro je imati neprozirnu posudu ili umotati segmente u foliju kako biste ih zaštitili od svjetlosti.

Držite dalje od prozora ili drugih izvora izravne svjetlosti.

4. Nemojte ga čistiti unaprijed 

Voda može potaknuti stvaranje plijesni, stoga je preporučljivo ukloniti samo vanjski sloj ako je prljav ili oštećen.

Vanjski film pomaže u očuvanju svježine.

5. Dalje od druge hrane

Češnjak može prenijeti svoju aromu na drugu hranu, pa ga je preporučljivo čuvati odvojeno.

Izbjegavajte ga stavljati blizu krumpira, luka ili drugih proizvoda osjetljivih na mirise.

6. Redovito provjeravajte

Povremeno provjeravajte njegovo stanje.

Uklonite pljesnive ili oštećene segmente kako biste izbjegli kontaminaciju ostatka glave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter