PULA

Sutra počinju Ljetne jazz radionice

| Autor: Mladen RADIĆ

U organizaciji Hrvatske glazbene unije Pula, već devetu godinu za redom u Rojcu se održavaju Ljetne jazz radionice, koje su ove godine na rasporedu od srijede do subote s početkom u 14 sati. Koncert svih predavača održat će se u petak u 22 sata u sjedištu Zajednice Talijana u Circolu. Ovogodišnji umjetnički voditelj je priznati trubač Branko Sterpin, a pokrovitelji su Grad Pula i HGU Pula.

Prva radionica na rasporedu je u sutra u 14 sati a trubač Lukas Oravec govorit će na temu "Kako postati dobar instrumentalist i jazz glazbenik" odnosno što vježbati, kako vježbati, kako razmišljati o glazbi, kako primijeniti stečeno znanje i dr. U četvrtak u 14 sati gitarist predavač Riccardo Chiarion govorit će o tome kako vježbati gitaru za improvizaciju. U petak u 14 sati predavač je pijanist Matteo Alfonso a tema je "Ritam sekcija: odnosi unutar ritam sekcije". Zadnjeg dana, u subotu Oravec, Chiarion i Alfonso u 10 sati održat će radionicu za combo jazz ansambl. Na koncertu u petak u 22 sata u Circolu predavačima će se kao gosti pridružiti bubnjar Dušan Kranjc i kontrabasist Zvonimir Šestak.

Svakog dana održavanja glazbenih radionica svi zainteresirani bit će u mogućnosti poslušati razne predavače koji će zanimljivim predavanjima obogatiti te proširiti znanje svih polaznika, odnosno ljubitelja i štovatelja jazz glazbe. Glazbene jazz radionice su otvorene za sve one skupine pojedinaca koje su zainteresirane za jazz tematiku, besplatne su i neovisne o stupnju glazbenog obrazovanja, te dobnoj granici. Na sve radionice dovoljno je doći, udobno se smjestiti i uživati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter