HDLU-ov natječaj za selektirani projekt

Ratnička tautologija povijesti

| Autor: Vanesa Begić
Andrej Zbašnik, kustos projekta (Snimila: Ana Križanec)

Andrej Zbašnik, kustos projekta (Snimila: Ana Križanec)


Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre raspisalo je natječaj za selektirani tematski projekt »Ratnička tautologija povijesti«. U projektu imaju pravo sudjelovati članovi hrvatskih društava likovnih umjetnika u RH i ostali zainteresirani umjetnici s prebivalištem na području Hrvatske koji nisu članovi umjetničkih udruženja. Zainteresirani autori prijavu šalju na e-adresu [email protected] i na e-adresu kustosa projekta [email protected] do 13. rujna najkasnije do 15 sati.

Prijava mora sadržavati ispunjenu prijavnicu sa svim podacima o radu i autoru, isključivo jednu fotografiju rada koji se prijavljuje, u JPG formatu manje rezolucije, autori mogu podastrijeti na selekciju jedan rad, ukoliko nije riječ o diptihu, poliptihu ili seriji koja predstavlja cjelinu, a maksimalna veličina rada je 150 x 150 centimetara.

Radovi koji su odabrani za izlaganje dostavljaju se bez okvira, paspartua i sličnih dodataka ukoliko navedeni nisu sastavni dio koncepta rada. Obavijest o selekciji radova za izložbu bit će poslana na e-adrese prijavitelja najkasnije 17. rujna.

Autori koji su prošli selekciju, rad za izložbu dostavljaju u sjedište HDLU-a Istre najkasnije do 25. rujna. Izložba odabranih radova na predloženu temu projekta bit će otvorena 27. rujna i trajat će do 18. listopada.

- Čovjek je još uvijek biće rata. Rat je još uvijek paradigmatska jezgra forme dosadašnje ljudske povijesti.Vojna industrija je visoko sofisticirani estetski proces koji u sebi ujedinjuje kapacitete ogromne ekonomske moći i potencijalne destruktivne moći sa svrhom gomilanja i stvaranja kapitala, odnosno u vojnoj industriji susreću se dostignuća ljudske kreativnosti estetskog oblikovanja oružja i sila koja pokreće povijest u korištenju tih oružanih fenomena, a ta sila je gnjev, mržnja, ili jednostavno ljudska potreba za uništavanjem i razaranjem života, navodi, između ostalog Andrej Zbašnik, kustos projekta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter