KNJIŽEVNA VEČER

Asja Bakić o "Sladostrašću" večeras u Rojcu

| Autor: Zoran ANGELESKI
Spisateljica Asja Bakić (Snimila Jelena Janković)

Spisateljica Asja Bakić (Snimila Jelena Janković)


Spisateljica i pjesnikinja Asja Bakić, kao gošća prve "Književne večeri u Dnevnom", predstavit će pulskoj publici svoj rad večeras u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca, s posebnim naglaskom na posljednju knjigu "Sladostrašće" koja je izašla 2020. u izdanju Sandorfa.

Ona je autorica i knjige poezije "Može i kaktus, samo neka bode" (Aora, 2009.) te zbirke kratkih priča "Mars" (Sandorf, 2015.). Događaj će se prenositi uživo na Facebook stranici i u programu Radio Rojca, a razgovor s Asjom Bakić vodit će Tajana Ilić. Broj posjetitelja ograničen je na deset, a za dolazak potrebno se prethodno prijaviti putem e-mail adrese [email protected]. Svi posjetitelji obvezni su nositi maske.

Asja Bakić (Tuzla, 1982.), završila je studij bosanskog jezika i književnosti na tuzlanskom Filozofskom fakultetu. Zajedno s Mašom Grdešić, Lanom Pukanić i Barbarom Pleić Tomić 2014. godine pokrenula je portal za feminističko čitanje popularne kulture "Muf".

Njena zbirka priča "Mars" objavljena je 2019. godine u američkom izdanju kod nakladničke kuće Feminist Press iz New Yorka, a "Publishers Weekly" uvrstio ju je na godišnju listu najboljih proznih naslova objavljenih na engleskom jeziku. Bavi se i književnim prevođenjem.

Program "Književna večer u Dnevnom" održava se u sklopu projekta R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter