"fleki igra njuškomet"

U labinskoj Gradskoj knjižnici predstavljena nova slikovnica Josipe Milevoj

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


U Dječjem odjelu Gradske knjižnice Labin autorica iz Labina Josipa Milevoj predstavila je svoju novu, četvrtu slikovnicu pod nazivom "Fleki igra njuškomet".

Nakon slikovnica "Flekijeve pustolovine", "Venio, Fleki i Figaro" te priče "Cecilija i slonica Lanka", Josipa Milevoj nastavlja s pričama posvećenim svom ljubimcu, psu Flekiju, koji je već osvojio srca najmlađe publike. Josipa je djeci predstavljujući svoju slikovnicu govorila djeci i o ostalim pasminama pasa, pročitala ulomak iz knjige te komunicirala sa malim posjetiteljima.

- Ovo je moja treća knjiga o psu Flekiju a četvrta ukupno. Sve je došlo spontano kao i do sada, kreirala sam jednu novu riječ za djecu, pseći sport njuškomet kojeg Fleki zaista igra svojom njuškom bacajući loptu.

Priča je poučna jer to je način na koji pišem, volim podučiti djecu i roditelje pa sam u knjigu utkala informacije o hrvatskim pasminama pasa. Osvrnula sam se i na naš zavičaj, stari grad Labin, zvonik Sv. Justa koji ove godine slave 400. godina postojanja i koji je u ilustraciji, spominjem Rabac i Svetu Marinu, moje omiljeno mjesto za kupanje.

Nadam se da će biti i naših malih čitača diljem Hrvatske i da će tako upoznati naš kraj, rekla nam je Josipa Milevoj. Knjiga je tiskana u nakadi "Labinske tiskare" u 800 primjeraka, prodaje ju "Školska knjiga", namijenjena je nižim razredima osnovne škole ali roditelji je mogu čitati i djeci vrtićke dobi. Lijep je poklon djeci i za ovo Božićno darivanje pa su je neke općine Labinštine već odlučile staviti u svoje poklon pakete.

U glazbenom dijelu programa nastupio je njezin brat Predrag Ljuna koji je sa kćerkom Jonom odsvirao i otpjevalo nekoliko domaćih i stranih popularnih pjesama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater