Prostor za ples i pokret

FOTOGALERIJA / Soul flow: Od Čajkovskog do djela u nastajanju

| Autor: Vanesa Begić


Da Pula ima kvalitetne studije i udruge za ples, dokazano je tijekom minulog tjedna, kada je održano nekoliko završnih predstavljanja rada tih studija. U petak je u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula predstavljen prostor za ples i pokret Soul flow, koji je održao svoju završnu produkciju.

Predstavili su se najmlađi - skupine iz Pule i Vodnjana, kao i odrasli, te gosti iz Cirkusa NIT, još jednom oduševivši vještinom svojih akrobacija.

Pod umjetničkim vodstvom akademske plesačice i osnivačice, Ivone Medić, a u povodu Svjetskog dana glazbe, program je bio u znaku utjelovljenja nekih od najvećih svjetskih uspješnica klasične glazbe, gdje su Čajkovski i njegovo ''Labuđe jezero'' nezaobilazni dio te kako glazbene, tako i plesne literature. Najmlađi polaznici bili su vrlo slatki u tim svojim baletnim pokušajima, a bilo je vidljivo da među njima ima i talentiranih mladih, vrlo moguće i budućih umjetnika. Kao solistice predstavile su se Arelena Brnečić, Ria Šijan i Mia Šterpin u koreografiji Korane Daić Van Der Velde, Nikoline Zovko i Ivone Medić. Osim Čajkovskog, neizostavan je tu bio i Ravel i njegov ''Bolero''.

Dražesni pokreti uz ta čuvena djela iz svjetske glazbene riznice bili su zanimljiv uvod u ovaj program gdje su svoje vještine pokazali kako najmlađi, tako i odrasli.

Drugi dio programa izveo je ansambl odraslih Soul Flowa, izvedbom triju koreografiranih stavaka ''Dunavske Rapsodije'' poznatog hrvatskog kompozitora Mateja Meštrovića. U kontinuiranoj suradnji s autorom glazbe te članicama ansambla, koreografkinja Ivona Medić postavlja prvu plesnu varijantu buduće istoimene cjelovečernje plesne predstave.

Uz plesne priče naslovljene ''Birth of a river'', ''Danube Dance'', ''Water reflection'' i ''Danubius'', ispričana je lirsko-epska, nježno-strastvena, narativno-deskriptivna priča.

Prikazan je i film Jugo/Scirocco - kratkometražni eksperimentalni plesni film čiji su autori, uz Medić i Matej Đuzel i Marko Kalčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater