Izložba u pulskoj Galeriji Stari Grad

Mirna Mošnja slika gradske vedute

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Ovoga tjedna u Galeriji Stari grad Udruženja likovnih i književnih stvaratelja (ULIKS) u Kandlerovoj ulici izložbom slika predstavila se vrlo talentirana pulska umjetnica Mirna Mošnja.

«Ova umjetnica izlaže radove na platnu u tehnici akrila s motivima gradskih veduta apstraktnog izričaja koji nastaju u jednom dahu u mašti isprepletenih linija špatule i kista. U magličastom obzorju snažno izvire boja koja odaje čistoću jasnog i čistog kolorita u igri svjetla i sjene koja je dozirana upravo onoliko da nas uvede u svijet nastale kompozicije doživljene maštom umjetnice«, kazao je tajnik Udruženja književnih i likovnih stvaratelja (ULIKS) Anđelo Cvjetković za ovu umjetnicu.

Iako je riječ o samoukoj autorici, Mirna Mošnja pokazuje veliki talent i umijeće u kreiranju likovnih radova, iznimno je posvećena likovnosti, a ova tekreativna umjetnica, ima vrlo zreli pristup u stvaranju. Njene radove odlikuje živi koloriti te vrlo umiješno »baratanje« bojama, linijama. Ovdje je umjetnost i način relaksiranja, opuštanja, ali i uživanja za likovnu publiku koja može zaista uživati u njenim radovima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter