U GALERIJI STARI GRAD

Polaznici Osnova crtanja i slikanja predstavili se izložbom

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Polaznici Osnova crtanja i slikanja pri Udruženju likovnih i književnih stvaratelja ULIKS, u pulskoj Galeriji Stari grad u Kandlerovoj ulici predstavili su se skupnom izložbom gdje su pokazali što su sve naučili tijekom proteklih mjeseci pod vodstvom Marine Sršen.

- Po struci sam diplomirana kostimografkinja, a radim s početnicima osnove crtanja i slikanja u ULIKS-u od lanjskog rujna. Dugi niz godina tu je tečajeve vodila likovna pedagoginja Milanka Korovljev, a sada sam preuzela početnike.

To su bili svi apsolutni početnici, koji nisu crtali ni slikali godinama, svi odrasle osobe raznih godišta i profesija - od bankara, liječnika, medicinskih sestara, poslovnih ljudi, a sve njih ujedinjuje ljubav prema slikarstvu. Krenuli smo od osnova slikarstva, rada olovkom, potom akrilom, crtali smo stolice, mrtvu prirodu, klasičnim pristupom, ali namijenjenom svakome od polaznika. Sastajemo se jednom tjedno tri sata, a sve ove mjesece redovito je dolazilo 15 polaznika, veli Sršen.

Svoje su radove predstavili Leonida, Robert, Jevgenij, Nada, Tanja, Ester, Renata, Helena, Maja, Dijana, Ankica, Ilaria, Mihaela, Kerol i Lucijan, a izložba ostaje otvorena do 16. lipnja svakodnevno od 18 do 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter