OTVARA SE 23. LJETNI FESTIVAL ROVINJ

Sutra u sv. Fumi praški virtuozi i Katja Markotić

(N. O. R.)

(N. O. R.)


Bogata koncertna sezona s čak deset koncerata klasične glazbe traje do druge polovice rujna, a lokacije su crkva sv. Eufemije, Franjevački samostan, MMC i otok Sv. Katarina

 

Ljetni festival Rovinj, koji ove godine obilježava 23. obljetnicu, otvara se sutra nastupom Virtuosi di Praga. Koncert praških umjetnika, sa solistom za violinom Miroslavom Ambrošom i koncert-majstorom Oldřichom Vlačekom bit će upotpunjen nastupom hrvatske ugledne mezzosopranistice Katje Markotić, ujedno i ravnateljice Ljetnog festivala. Na koncertu, koji počinje u 21 sat u crkvi sv. Eufemije, izvodit će djela F. Mendelssohna, J. Suka, A. Vivaldia, J. S. Bacha i A Dvořáka.

Organizatori Ljetnog festivala, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Rovinja i uz suorganizaciju Turističke zajednice grada i hotelijersko-ugostiteljske kuće Maistra, pripremili su bogatu koncertnu sezonu s čak deset koncerata klasične glazbe. Tijekom srpnja u Franjevačkom samostanu nastupit će Komorni duo - Jaroslav Sadovyy za klarinetom i Massimiliana Brajković za klavirom, koji će 23. srpnja, izvoditi djela C. Francka, C. Debussyja i G. Setacciolia. Šest večeri kasnije, 29. srpnja, isti prostor ugostit će Eloisa Cascija koji će izvesti Klavirski recital sastavljen od djela F. Chopina, F. Schuberta i S. Rahmanjinova.

Tijekom kolovoza očekuje se pet koncerata koji započinju nastupom Pacific Quartet Vienna u crkvi sv. Eufemije 2. kolovoza, a završavaju Komornim duom - Črtomir Šišković za violinom i Alessandar Cesar za klavirom, 26. kolovoza u Franjevačkom samostanu. Između ta dva koncerta tu su i nastupi Klavir četveroručno u izvedbi Bottrill Piano Dua 8. kolovoza u Franjevačkom samostanu, Puhačkog kvinteta Kalamos 14. kolovoza u crkvi sv. Eufemije te Trio Goldberg 19. kolovoza na otoku Sv. Katarina.

U rujnu slijede tri koncerta - Zagreb Palette Ansambl je 6. rujna u crkvi sv. Eufemije, Trio Friedrich 11. rujna u Multimedijalnom centru te posljednji koncert Puhačkog ansambla Musica aperta, koji je 22. rujna zakazan u crkvi sv. Eufemije. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter