POTPISAN UGOVOR SA ZDRAVIM GRADOM

KAŠTELIR - LABINCI: Osiguran logoped za djecu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto arhiv Glasa Istre)

Ilustracija (Foto arhiv Glasa Istre)


Logopedska terapija je novitet, ali tu je i činjenica da raste potreba za drugim oblicima psihosocijalnih usluga, što je jedna od posljedica dvogodišnje pandemije. Vjerujemo da će ovaj novi oblik suradnje znatno olakšati život našim mještanima, rekao je Đulijano Petrović, načelnik Općine

Psihosocijalne usluge, uključujući i logopedske, od sada će biti dostupnije stanovnicima Općine Kaštelir-Labinci. Koristit će ih po istim uvjetima kao i stanovnici Poreča, odnosno, dobivat će ih po povoljnijoj cijeni. Naime, načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović je s ravnateljicom Centra za pružanje usluga u zajednici - Zdravi grad Poreč, potpisao ugovor o sufinanciranju programskih aktivnosti uključujući i logopeda, kojim Općina Kaštelir-Labinci sufinancira troškove usluga za korisnike s područja Općine.

Riječ je o novom obliku suradnje koji je osobito usmjeren prema djeci i njihovim potrebama za različitim oblicima terapije, ali i drugim kategorijama stanovništva. Općina Kaštelir-Labinci je i do sada, sufinanciranjem troškova usluga, omogućavala svojim mještanima korištenje usluga koje pruža Centar, što uključuje savjetovanje, psihoterapiju i psihosocijalne usluge u okviru porečkog gradskog psihološkog Savjetovališta za djecu, mlade, brak i obitelj. Programom su obuhvaćene osobe i obitelji u riziku, a rješavaju se problemi kao što su teškoće prilagodbe, emocionalne teškoće, problemi mentalnog zdravlja, ovisnici, stariji, djeca i mladi, osobe s invaliditetom te čitave obitelji.

- Bili smo svjesni velike potrebe za ovakvim oblikom programa, podrške i pomoći pa smo dosadašnju suradnju s Centrom Zdravi Grad Poreč odlučili podići na višu razinu, kako bi svim našim stanovnicima kojima treba neki oblik terapije, s naglaskom na djecu kojima je nužan logoped, te usluge bile dostupnije. Logopedska terapija je novitet, ali tu je i činjenica da raste potreba za drugim oblicima psihosocijalnih usluga, što je jedna od posljedica dvogodišnje pandemije. Vjerujemo da će ovaj novi oblik suradnje znatno olakšati život našim mještanima, rekao je Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci.

Svakako valja podsjetiti da se, kada je pomoć dostupna u neposrednom okruženju, stvaraju uvjeti za efikasno rješavanje ozbiljnih problema što dugoročno utječe na pojedince, obitelj, ali i u konačnici na ukupni razvoj zajednice. Ono što je novo u ovom obliku suradnje jesu tretmani logopeda koji će uveliko olakšati roditeljima s ovog područja da ne moraju putovati u udaljene centre kako bi koristili usluge logopeda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter