omiljeni nastavnik strojarstva

In memoriam Nevio Glavičić

| Autor: Branko Biočić
(Arhiva)

(Arhiva)


U Labinu je u 87. godini preminuo Nevio Glavičić iz Kranjci, umirovljenik i bivši nastavnik u labinskoj srednjoj školi "Mate Blažina".

Nevio Glavičić rođen je 10. veljače 1938. godine u Rogočani - Labin, gdje je 1957. godine završio srednje obrazovanje za izučenog radnika metalske struke, zanimanje tokar. Nakon završetka srednje škole zapošljava se u zanatskoj radnji te labinskom poduzeću "Labinka". Paralelno s radnim odnosom upisuje Visoku industrijsko-pedagošku školu u Rijeci, koju završava 1970. godine i stječe zvanje učitelja praktične nastave.

U Srednjoj školi Mate Blažine Labin počinje raditi 9. listopada 1968. na mjestu nastavnika praktične nastave, a od 1995. godine voditelj je školske radionice, gdje ostaje do umirovljenja 31. kolovoza 1999. godine.

"Nevio je bio predan radu, pedantan i dosljedan prosvjetni djelatnik. Tijekom svog radnog vijeka obučio je mnoge generacije strojarskim zanimanjima te ih pripremio za svijet rada. Mi, njegovi kolege, pamtit ćemo ga kao odgovornog i vrijednog nastavnika, uvijek spremnog da se bori za svakog i pomogne svakom.

Zahvalni smo mu što je bio dio našeg kolektiva. Vjerujemo da su ljudi kao on jaki i poslije smrti, da će živjeti dalje po svojim riječima, djelima i dobroti", oprostili su se od njega biranim riječima djelatnici i umirovljenici Srednje škole "Mate Blažine" Labin. Pogreb Nevia Glavičića je bio 24. rujna u 16 sati na Gradskom groblju u Labinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter