"Tri srca - djeca, roditelji i medicinski radnici"

Nove igračke za djecu u novom riječkom bolničkom kompleksu

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


Drugu samoinicijativnu, neovisnu, neprofitabilnu i srcem »skrojenu« humanitarnu akciju, koja se izrodila iz »Staze ljubavi«, ovoga puta pod nazivom »Tri srca - djeca, roditelji i medicinski radnici«, pokrenula je humanitarka, medicinska sestra i bivša zaposlenica KBC-a Rijeka Sandra Fabac iz malog istarskog mjesta Fabci u višnjanskoj općini, u suradnji s brojnim sugrađanima iz svih dijelova Istre.

- Zašto »Tri srca«? Razmišljajući, nikako se nisam mogla odvojiti od djece i njihovih roditelja te svih zdravstvenih djelatnika koji te male živote nose na svojim dlanovima, pojasnila je Sandra Fabac, motive pokretanja najnovije humanitarne akcije te dodala da je i ova akcija pokrenuta s ciljem skupljanja novih igračaka za djecu smještenu u novom kompleksu dječje bolnice na Sušaku u Rijeci te će zasigurno razveseliti male pacijente koji moraju boraviti u ovoj zdravstvenoj ustanovi susjedne Primorsko-goranske županije.

Potreba za igračkama

Akcija »Tri srca«, pojasnila je Fabac, pokrenuta je stoga što svake godine sve više istarske djece gravitira upravo prema Rijeci, a kako se bolnički kompleks proširio, tako je i potreba za igračkama sve veća.

Akcija traje do 8. kolovoza, ovisno o odazivu, a kako je on već sada izuzetno velik, moguće je da će se i produžiti. S obzirom na to da se radi o dječici koja su u bolnici zbog svog zdravstvenog stanja, igračke trebaju biti nove pa makar se radilo o jednom malom autiću zapakiranom ili uredno zamotan u celofan ili u kakav drugi ukrasni papir.

- Humanitarni rad čini nas povezanijim, doprinosi zajedništvu. Lanac dobrote svakom je donacijom sve čvršći, a mi postajemo bolji ljudi, kazala je humanitarka rodom iz Rijeke kojoj je želja humanošću dodatno povezati dvije susjedne županije, Istarsku i Primorsko-goransku.

Svi ljudi dobre volje zainteresirani za uključivanje u akciju igračke mogu donijeti u njen dom na adresi Fabci 8, gdje je baza humanitarne akcije, i od kuda uvijek sve kreće. Kontakt broj za sva pitanja je 099/4490081.

Pomoć lokalne zajednice

Općine su se maksimalno odazvale, Sveti Lovreč, Tar, Vižinada... Mještani Lovreštine i okolice, igračke mogu donijeti u općinski ured, radno vrijeme je od 8 do 15 sati, od ponedjeljka do petka ili, u istoj zgradi, u ordinaciju Doma zdravlja u Svetom Lovreču, radno vrijeme je ponedjeljak od 7.30 do 11.30 i četvrtak od 10.30 do 13.30. Igračke se mogu donijeti i u Općinu Vižinada gdje akcija njihovog prikupljanja traje do 2. kolovoza, radnim danom od 7 do 15 sati.

Humanitarka iz Fabci humanitarnim se radom bavi dva desetljeća. Do sada je pomogla nebrojeno puta te veli da je to njezin poziv života. Mnoge akcije je osmislila, motivirajući drage sugrađane bez kojih nikada ne bi mogla uspjeti u svom snažnom naumu pomoći. I ova akcija koja je u tijeku »Tri srca », uvijek, kako je poručila, završava njenom najdražom uzrečicom. Što ljepše miriše od cvijeta? Samo dijete!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter