Rezultati ekoakcije Zeleni korak

Učenici Osnovne škole Jurja Dobrile prikupili 1.500 kilograma papira i osvojili nagradu za doprinos zaštiti okoliša

| Autor: Glas Istre
Primopredaja

Primopredaja


Učenici Osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja su među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj, a tu su titulu zaslužili svojim zalaganjem u Zelenom koraku, dm-ovoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira. U akciji je sudjelovalo više od 600 učenika, koji su prikupili 1.500 kilograma starog papira, za što ih je dm nagradio s 1.350 eura za doprinos zaštiti okoliša.

"U školi svake godine osmišljavamo nove izvannastavne aktivnosti među kojima su i Mali prirodnjaci, koji su se ove godine odlučili prijaviti na akciju Zeleni korak i potaknuti svoje vršnjake na promišljanje o održivom načinu življenja. Ponosni smo na uspjeh i angažman naših učenika te zahvalni na podršci cijele zajednice. Uime svih učenika i djelatnika naše škole zahvaljujem dm-u na nagradi koju ćemo iskoristiti kako bismo opremili učionicu biologije", istaknuo je ravnatelj OŠ Jurja Dobrile, Marin Mihovilović.

Uspjeh učenika OŠ Jurja Dobrile još je impresivniji, kada se uzme u obzir da je u ovogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo više od 14.700 osnovnoškolaca iz 100 škola diljem Hrvatske, koji su prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje.

Marin Mihovilović i Anđelka RamljakMarin Mihovilović i Anđelka Ramljak

"Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Zato smo posebno zahvalni Malim prirodnjacima koji su potaknuli svoje vršnjake i cijelu zajednicu da pomognu dm-u da taj cilj ostvari i ove godine. Uime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima Osnovne škole Jurja Dobrile što su se pridružili Zelenom koraku te   koristim ovu priliku da ih pozovem da nam se pridruže i u budućim izdanjima naše akcije", izjavila je Anđelka Ramljak, područna menadžerica dm-a.

Uz učenike rovinjske škole, nagradu za doprinos zaštiti okoliša zaslužili su učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, OŠ Vela Luka, OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin) te učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga), PŠ Divoševci (Donji Andrijevci), PŠ Veliki Raven (Križevci), PŠ Češko selo (Petrinja) i PŠ Glavina Donja (Imotski). Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1.350 eura.

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je od 2012. godine više od 235.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 53.000 stabala.


Podijeli: Facebook Twiter