pićan

Područnoj školi Tupljak više od 100.000 eura za energetsku obnovu

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Foto Branko Biočić)

(Foto Branko Biočić)


Općini Pićan odobrena su sredstva za projekt "Energetska obnova zgrade Područne škole Tupljak" u iznosu od 100.244 eura.

Projekt je lani u svibnju prijavljen na Poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine "Energetska obnova zgrada javnog sektora". U listopadu je Općina Pićan obaviještena da je projekt, iako je udovoljavao definiranim uvjetima i kriterijima iz poziva, uvršten na rezervnu listu budući da prelazi okvir raspoloživih financijskih sredstava utvrđen pozivom. U travnju ove godine povećana je alokacija raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava pa je projekt odobren za financiranje.

Bespovratna sredstva su odobrena u iznosu od 100.244 eura, a ukupna vrijednost projekta iznosi 131.098 eura. Projektom će se odraditi energetska obnova zgrade Područne škole u Tupljaku, u kojoj se trenutno odvija odgojno-obrazovna djelatnost u sklopuu Dječjeg vrtića "Lišnjak".

Predviđena je dubinska obnova, a detalji projekta bit će prezentiranina susretu poduzetnika i obrtnika općine Pićan koji će se održati u petak u Sv. Katarini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter