PREDSTAVLJANJE LISTE RIJEKE PRAVDE U LABINU

Za borbu protiv korupcije, veće plaće, mirovine, stanove, besplatne vrtiće te kvalitetnije i dostupnije javne usluge

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Lista Rijeke pravde za 8. izbornu jedinicu ponovno je ispred labinske gradske tržnice predstavila neke svoje kandidate ali i svoj program te političke ciljeve. To su između ostalog borba za veće plaće i mirovine, stan ne smije biti privilegij jer svi zaslužuju imati svoj krov nad glavom, besplatni vrtić za svu djecu te bolje i dostupnije javne usluge, zdravstvo, obrazovanje, socijalna skrb. Sanja Radolović iz SDP-a, kandidatkinja na listi, tom je prilikom rekla:

- Labin nam je uvijek naklonjen ali to ne znači da se smijemo opustiti u ovoj sredini. Vjerujem da će građani u što većem broju izaći 17. travnja na izbore i odabrati pravu lijevu opciju predvođene SDP-om i strankama centra. Ne samo zbog svjetonazora koji je ovdje više lijevi nego i zbog konkretnih i provedivih mjera koje nudimo. To su u prvom redu borba protiv korupcije, na drugom mjestu je priuštivost stanovanja jer nam mladi i radno sposobni u Hrvatskoj ne mogu steći krov nad glavom. Imamo sve veći broj tridesetogodišnjaka koji se još uvijek nalaze u roditeljskom gnijezdu. Također, mladi napuštaju zemlju i imamo najmanje kvadrata po žitelju što se tiče kućanstava.

Planiramo napraviti i dostupnost vrtića svakom djetetu u Hrvatskoj i da to bude besplatno za sve roditelje, neovisno o mjestu prebivališta i ekonomskom statusu. Naravno, zauzimat ćemo se i za veće mirovine iako kažu da to tražimo samo kada su izbori. Ne, to nije točno, mi upravo želimo da mirovine ne ovise o predizbornim obećanjima i o tome tko je na vlasti nego da to bude povećanje koje će biti trajno. Odredili smo nekakvu mjeru od 750 eura prosječne mirovine, ne zbog toga što ne želimo više nego zato što je to kroz državni proračun realno i ostvarivo, i to deset posto u prvoj godini mandata a zatim po pet posto povećanje u ostalim godinama, rekla je Radolović te istaknula kako u ovoj izbornoj jedinici očekuju vrlo dobre rezultate što pokazuju i ankete, pa stoga HDZ više ne iznosi istraživanja i rezultate anketa jer im to ne odgovara i ne ide u prilog. Vjeruje da će nakon obilaska terena Rijeke pravde osvojiti i sedmi mandat u 8. izbornoj jedinici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter