pokrenut projekt

Novigradski Dom za starije među najjeftinijima u Hrvatskoj: Planira se proširenje i prenamjena stacionara

| Autor: Zvonimir Guzić
Primjetan je trend povećanja potreba za korištenjem stacionarnog dijela Doma

Primjetan je trend povećanja potreba za korištenjem stacionarnog dijela Doma


Gradonačelnici Buja i Novigrada, Fabrizio Vižintin i Anteo Milos, sastali su se s pročelnicom Istarske županije za zdravstvo i socijalnu skrb, dr. Gordanom Antić i ravnateljicom novigradskog Doma za starije i nemoćne, Morenom Stanivuković, kako bi se upoznali sa situacijom u Istarskim domovima zdravlja i županijskom domu za starije u Novigradu.

Ravnateljica Stanivuković naglasila je stalnu potrebu za održavanjem novigradskog Doma i sve većim troškovima namirnica i energenata koji nameću potrebu za povećanjem cijena boravka korisnika u novigradskom Domu za starije, jednom od najjeftinijih domova u Hrvatskoj. Usto, primjetan je trend povećanja potreba za korištenjem stacionarnog dijela novigradskog Doma.

Gradonačelnici Vižintin i Milos složili su se da je potrebno povećati cijene boravka u novigradskom Domu te su iskazali spremnost za suradnju ukoliko je potrebna pomoć jedinica lokalne samouprave u sufinanciranju boravka socijalno ugroženih korisnika.

Tijekom 2023. godine, u suradnji s Istarskom regionalnom energetskom agencijom, pokrenut je projekt cjelovite rekonstrukcije i energetske obnove novigradskog Doma za starije.

- Znamo za sve veću potrebu naših građana za uslugama Doma te su Grad Novigrad i Grad Buje pokrenuli inicijativu povećanja kapaciteta Doma za starije i nemoćne te prenamjenu, odnosno povećanje kapaciteta stacionarnog dijela Doma. Predložit ćemo da se u ovu inicijativu uključe i ostale općine s Bujštine, budući da svi građani iz okolnih općina dijele zajedničku brigu o svojim starijim ili bolesnim članovima obitelji, izjavio je gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter