NA DUBROVI ODRŽAN MEĐUNARODNI DISC GOLF TURNIR

FOTO / Pobjednici Amerikanac Zack Bevelacqua i Slovenka Barbara Poljšak

| Autor: Branko Biočić
Svi pobjednici turnira (Snimio: Branko Biočić)

Svi pobjednici turnira (Snimio: Branko Biočić)


U prekrasnom ambijentu Parka skulptura na Dubrovi kraj Labina održan je dvodnevni Međunarodni disc golf turnir "Mastarpiece – Labin Disc Golf Challenge" koji je okupio 43 igrača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i jednog iz SAD-a.

Igrači su bili podijeljeni u 11 grupa po četiri igrača i morali su s oko 80 metra udaljenosti ubaciti disc u metalni koš iz tri odnosno četiri pokušaja i sakupiti što manje negativnih bodova za dodatne hice. Pobjednici su nakon dva dana bili Barbara Poljšak iz Medvoda u Sloveniji i Zack Bevelacqua, Amerikanac koji živi u Sloveniji.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Kod djece najbolji je bio Adrian Dimovski iz Varaždina, u nižoj kategorija Red Dino Harambašić iz Čakovca, u nižoj Green Danijel Belančić iz Nove Gradiške i u nižoj Purple Luka Sporiš iz Zagreba. Najbolji Hrvat bio je Tomislav Gorički iz Zagreba koji je osvojio treće mjesto, a najbolja Hrvatica bila je Danica Pajtak iz Varaždina koja je također bila treća u ženskoj konkurenciji.

-Sve je bilo super, od lokacije, lijepog vremena do terena. Natjecatelji su uživali, svima se svidio Labin i Rabac. Ovo će u Labinu postati tradicionalan turnir, pa se vraćamo iduće godine. Ovaj je sport odličan za turizam i produljenje turističke sezone jer ga u svijetu igra nekoliko milijuna ljudi. U Skandinaviji zima traje od listopada do travnja, a samo u Finskoj ima više od tisuću terena. U Hrvatskoj imamo stotinjak igrača, osam klubova i sedam terena, a naš Hrvatski flyin savez član je Hrvatskog olimpijskog odbora. U svijetu se disc golf igra već 60 godina, a kod nas 15 i u razvoju je, rekao je Dinko Šimenc iz Lagoda kluba Varaždin koji je organizirao ovaj turnir uz pomoć i potporu Eura Juričića iz rabačke agencije Atlas.

(Snimio: Branko Biočić)Organizator Dinko Šimenc(Snimio: Branko Biočić)

Pobjednik turnira u muškoj kategoriji Zack Bevelaqua zadovoljno je rekao: "Teren je super. Osjećao sam se ovdje kao da sanjam. Više sam nego zadovoljan. Igram ovo sedam godina i želim se vratiti na ovu prekrasnu lokaciju."

Pobjednica u ženskoj kategoriji Barbara Poljšak dodala je: "Super je igrati ovdje, staza nas je dodatno inspirirala da igramo što bolje, igra je bila baš dobra, cijeli je event bio super."

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Na kraju je domaćin Euro Juričić svima zahvalio na dolasku te dodao kako se nada da se  vide i dogodine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter