VIKEND NA DUBROVI U ZNAKU disc golfa

Sudjeluje 43 igrača iz Hrvatske, Austrije i Slovenije te jedan iz SAD-a

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


U Parku skulptura na Dubrovi u tijeku je dvodnevni Disc golf međunarodni turnir Masterpiece Labin Challenge koji su organizirali Disc Golf Lagoda Varaždin i poslovnica putničke agencije Atlas iz Rapca. Na turniru sudjeluje 43 igrača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i jedan iz SAD-a. Natjecanje se u subotu odvija od 10 do 13 sati i od 14 do 17.30, a u nedjelju od 9.30 do 13 sati nakon čega će biti proglašeni pobjednici. Ulaz na turnir koji je otvoreni turnir Hrvatske disc golf lige je slobodan.

Kako nam je rekao organizator Dinko Šimenc iz Varaždina, ovo je prvi značajniji turnir na jadranskoj obali čime se pokušava ustanoviti jedna nova tradicija za igrače ali i putničke, turističke i hotelijerske tvrtke jer je riječ o novom sportu koji se širi svijetom. U Sloveniji ima više od stotinu igrača, u Austriji oko tisuću, a u Češkoj nekoliko tisuća dok u Hrvatskoj gdje je ovo potpuno novi sport postoji već osam disc golf klubova od kojih na labinskom turniru sudjeluje šest.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Igrači na turniru podijeljeni su u jedanaest grupa po četiri igrača, svatko igra za sebe i kontrolira ostale, a cilj je pogoditi metalni koš. Muškarci imaju tri, a žene četiri pokušaja. Pobjednik je onaj tko ima manje negativnih bodova za dodatne hice. Udaljenost koša je u prosjeku 80-ak metara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter